2019-12-19 11:39:09• hírek • Bajnai Botond

Fenyőfából nincs hiány a Nagypiacon. A bevásárlóközpontok jelentik a legnagyobb konkurenciát

Legyen az olcsó, vagy drágább, alacsony vagy egészen magas, netán karcsú, vagy éppen pufók, el lehet mondani, fenyőfából idén is van választék bőven a Nagypiacon, mindenkinek ízlésének megfelelő karácsonyfája lehet ebben az esztendőben.


Városszerte kapni karácsonyfának való fenyőt, a piacon hatalmas dömpingje van a portékának, viszont az árusok szerint a bevásárlóközpontok idén is komoly vetélytársnak számítanak. Meglátásuk szerint a vásárlókat nem érdekli, hogy akár 30-50 lejjel többet kell kifizessenek egy ugyanolyan minőségű és magasságú fenyőfáért, inkább bevásárlóközpontban veszik meg azt a legtöbben, hiszen ott kényelmesen parkolhatnak, ha fáznak, odabenn meleg van, illetve az illemhely is jóval civilizáltabb. Szemben ezzel a piac környékén ha megáll a vásárló, kisvártatva siet is a közterület-felügyelet és már biggyesztik is a büntetést az vásárlók autójára, habár csak 10 percre szaladt be a piacra egy fenyőfáért.

„Legalább ilyenkor tekintettel lehetnének a vásárlókra, és ennyivel segíthetnének bennünket is” – vélekedett bosszúsan az egyik árus, hozzátéve, hogy nem elég, hogy egész nap ott ácsorognak, de még az illemhely sem a leghigiénikusabb a piacon.

 

Természetesen nem minden fenyőárus volt panaszos kedvében csütörtök reggel, mások örömmel újságolták, az elmúlt évekhez hasonlóan most is nagy választékkal tudtak készülni, minek köszönhetően bárki beszerezheti családja számára a legszebb fenyőfát.

 

Akkor is talál majd a vásárló kedvére valót, ha odahaza szűkösebb a hely, ahogyan az is, akinél egy hatalmas nappali egyik sarka ad majd otthon pár hétre a karácsonyfának.

 

Vannak árusok akik egyenesen Dániából hozták a gyönyörű normann fenyőket, ők meg is kérik az árát: náluk a legolcsóbb fenyő is 130 lejbe kerül, de van 250 lejért is, de akár drágábban is lehet találni fákat különböző méretben.

Másutt vannak Szilágy-, Bihar- és Máramaros megyéből vágott fenyőfák is, akár már 40-50 lejtől kezdődően egészen alacsonyak, viszont ha jól szét nézünk 100 lejért már két és fél méteres példányt is találunk, de az igazán szépekért ez esetben is elkérhetik a 180-250 lejt a piacon.

 

A fenyőfák mellett számtalan karácsonyfadísz, villogó füzérsor, asztaldíszek és egyéb ünnepi csecsebecsék is helyet kaptak a standokon.

 

Az árusok állítják, hajlandóak akár engedni is az árból, hiszen tisztában vannak azzal, hogy sok az idős, kisnyugdíjas, vagy a kisgyermekes család, ahol bizony időnként minden bani számít, ezért adott esetben hajlanak ők is némi kedvezményre.

Ami a minőséget illeti, érdemes a friss vágású fákat keresni, illetve több helyen I. és II. kategóriás fák közül is lehet válogatni, amelyet a csúcson elhelyezett címkék segítségével választhatunk ki.

 

„Már a kivágáskor felcímkézik ezeket a fákat. Látszik a formájukon, hogy prémium, azaz első kategóriába érdemesek, vagy nem tökéletesen arányos a lombozat, de karácsonyfaként még eladható, azokat II. kategóriába sorolják” – magyarázta egy másik eladó.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: