2012-08-23 07:58:23• hírek • Blikk.hu

Fenyő Miklós az 50-es években ragadt

Nem adtam el semmit, és nem is fogok - jelentette ki Fenyő Miklós, aki végre megmutatta pazar otthonát.

A 30-es években Bauhaus-stílusban épült Duna-parti társasház tágas lakásának minden szegletéből visszaköszönnek az ötvenes évek. Mondhatni, Fenyő Miklós álmai otthonában az 50-es években él.

- Ez a kedvenc időszakom, főleg a második fele, amikor még Amerikában éltem, de a gyűjtést csak 1982-ben kezdtem egy Hungária-koncert után. Dekoráció gyanánt kértünk a színpadra zenegépet, és éreztem, jó hatással van rám. Utána megkérdeztem a kölcsönzőt, tudnak-e eladót, és néhány hétre rá jött is a telefon. Sosem felejtem, két barátommal mentem le a zánkai presszóba - folytatta az élő legenda a masina beszerzésének történetét. - Külön ültünk, és ők a megbeszélt jelre vártak. Persze azonnal beleszerettem a zenegépbe. Gyorsan ittam a kávét, és már vakartam is a bal szemöldökömet, majd távoztam. Ők alkudoztak, és végül 10 ezerért kihozták - mesélte nevetve Fenyő, aki azt is elárulta, miért kellett cselhez folyamodnia.

Külföldi régiségkereskedőktől személyesen vásárol, az amerikai wurlitzert például Hollandiából hozatta, de ha itthon megmutatja magát, attól rögtön felmegy az ár. Persze a rajongók is meg szokták lepni. Legutóbb egy kalauzlyukasztót kapott, aminek nagyon örült. Büszkén mutatta a Blikk munkatársának, és egyenesen gyönyörűnek titulálta az egykori használati tárgyat.

A cikk folytatását és a gépgalériát itt olvashatod el!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: