2020-06-15 15:25:55• hírek • Bede Emőke

Fénymásolt jogosítvánnyal akarta átverni a rendőröket egy krasznaterebesi férfi

Képünk illusztráció. Forrás: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Képünk illusztráció. Forrás: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedésrendészeti munkatársai az elmúlt hétvégén több mint 340 helyszíni bírságot szabtak ki a szabálytalankodó autóvezetőkre. A büntetések összértéke megközelíti a 110 ezer lejt. Kiegészítő intézkedésként 22 sofőr jogosítványát fel is függesztették. Mutatjuk, melyek voltak ennek a leggyakoribb okai:

  • 13-an azért váltak gyalogossá, mert a megengedett sebességet legalább 50 km/h-val átlépték
  • 3-an szabálytalanul, záróvonalon keresztül előztek
  • 3-an mobiloztak és egyéb szabálytalanságokat is elkövettek vezetés közben
  • 1 sofőr ittas vezetés miatt inthetett búcsút jogsijának
  • 2-en pedig olyasmit követtek el, mely a fentebbi kategóriák egyikébe sem illeszthető

Több sofőr azonban nem úszta meg olyan annyival, hogy egy időre megfosztották jogosítványától, hanem büntetőjogi eljárást is kezdeményeztek ellenük. Ilyen helyzetben találta magát például egy 22 éves, felsőboldádi fiatalember, aki autóvezetői engedély nélkül közlekedett, mikor megállították, egy 44 éves, bükkszoldobágyi férfi pedig ittasan. Leheletében nem kevesebb mint 1,03 mg/l értéket mutatott ki a szonda, így őt a kórházba is bekísérték annak érdekében, hogy vérlakoholszintjét megállapíthassák. Hasonlóképp járt 49 éves, barlafalui sorstársa is, igaz, az ő leheletében „csak” 0,49 mg/l koncentrációt mutatott ki a készülék.


A nap „sztárja” azonban kétségtelenül az a 27 éves, krasznaterebesi férfi volt, aki a rendőrségi ellenőrzés során egy olyan jogosítvány fénymásolt változatát adta át az egyenruhásoknak, melyet elméletileg a brit hatóságok állítottak ki. Mivel a dokumentum gyanús lett a rendőröknek (kinek ne lett volna az?), ezért alaposabban is utánajártak a dolognak, és kiderült, hogy a kormány mögött ülő személy egyetlen kategóriában sem rendelkezik autóvezetői engedéllyel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: