2011-01-12 10:15:55• hírek • Szatmár.ro

Fényi-emlékhét Kaplonyban

Vincze András
Vincze András

Péntekig tart a település nagy szülöttének tiszteletére szervezett rendezvény.

A Kaplonyi Fényi István I-VIII. Osztályos Iskolában az idén emlékhéttel tisztelegnek Fényi István költő emléke előtt. A rendezvény hétfőn, az irodalmi személyiség születésnapján vette kezdetét és pénteken, ünnepi műsorral fejeződik be. Amint arról Vincze András, a tanintézmény igazgatója beszámolt, a hét többi napján az osztályfőnökök és tanítók az osztályfőnöki órákon Fényi István életútjáról, költészetéről fognak beszélni a diákoknak, és azok a pedagógusok, akik személyesen ismerték őt, saját élményeiket is elmesélik vele kapcsolatban.

A pénteki előadás 13 órakor veszi majd kezdetét, Lászlóffy Csaba magyartanár és Rózsa Piroska nyugalmazott pedagógus szervezésében: a résztvevők „slide-show"-t tekinthetnek meg Fényi István pályafutásáról, és szavalatok, énekszámok hangzanak el.

A kaplonyi iskola volt az első olyan vidéki tanintézmény Szatmár megyében, amely helyi kötődésű személyiség nevét vette fel annak idején. Fényi István emlékét emléktábla és egy olyan levél őrzi, amelyet a költő hetvenedik születésnapja alkalmából írt, válaszként a kaplonyi iskolások és tantestület által írt köszöntő levélre. Erre ereklyeként vigyáznak a tanintézményben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: