2011-08-01 13:24:20• hírek • Szatmár.ro

Fenyegette a sürgősségieket

Zsúfolt hétvégén van túl a Szatmár Megyei Kórház, az ellátott páciensek mellett az egészségügyieknek egy fenyegetőző beteggel is meg kellett birkózniuk.

Július 29. - augusztus elseje között 365 személy, 269 felnőtt és 96 gyerek szorult a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályának segítségére - tájékoztatott Constantin Demian, az intézmény szóvivője.

Egy páciens, július 31-én a hajnali órákban ráadásul a sürgősségi dolgozóit is megfenyegette, mert szerinte nem volt elég gyors a „kiszolgálás", nem érkeztek meg elég hamar a vizsgálatainak az eredményei. Az agresszívvé vált páciens „leszereléséhez" a kórház dolgozói a biztonságiak segítségét kérték, így személyi sérülés nem történt.

Ezen a hétvégén is történt öngyilkossági kísérlet: egy fiatal nő azután ivott gyomirtót, hogy nézeteltérésbe került a családjával. A mentőszolgálat dolgozói szállították be a 22 éves nőt, akit a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni.

A hétvégén ugyanakkor többek között hét alkoholkómás személyt is elláttak a sürgősségin, négyen kullacscsípéssel kerültek kórházba, hárman közúti balesetet követően, szintén három személyt bántalmaztak, egy pedig kutyaharapással kereste fel az orvosokat.

Péntektől hétfő hajnalig 16 gyerek született a Szatmár Megyei Kórházban: 4 kislány és 12 kisfiú.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: