2010-11-15 15:34:48• hírek • Szatmar.ro

Fénybe borul a város

Idén sem marad el a megyeszékhely ünnepi kivilágítása.

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármestere, a licitbizottság elnöke portálunknak elmondta, bár a kormány szorításai, illetve a gazdasági válság negatívan érintik a helyi költségvetést, az ünnepi kivilágításról nem mondanak le.
Három cég jelentkezett a szerződéskötésre, az Erlux kft., az Illumination kft., valamint a máramarosi Ilnic kft. A közbeszerzési eljárás befejeződött, a nyertes pedig az utóbb említett Ilnik kft. lett. A vesztes feleknek öt munkanap áll rendelkezésükre, amennyiben fellebbezni szeretnének, egyébként már jövő hétfőn elkezdődhet a világítótestek felszerelése.

Tavaly 185 ezer lejt különített el az önkormányzat erre a célra, akkor, amikor például Nagybánya 875 ezer lejből árasztotta el fénnyel a máramarosi várost.


A tervek szerint így világítják ki a főtéri parkot
A tervek szerint így világítják ki a főtéri parkot


A szatmárnémeti honatyák idén még szolidabb összeget szántak erre a célra, összesen 120 775 lejt. A díszvilágítást december 1-je és január 15-e között szolgáltatja a hivatal, főleg a központra és a régi központra összpontosítva.

Míg tavaly a lakónegyedekben is megjelent az ünnepi világítás - így a Károly úton, a Burgya-, illetve a Crinulin útkereszteződésben -, idén a főtéri park és a régi- illetve új központ fog díszvilágításban úszni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: