2013-11-25 15:15:44• hírek • Szatmár.ro

Fény és árnyék harca a fotókon

Hosszabbodnak az éjszakák, változnak a fényviszonyok. Ez ihlette a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a City Rádió csapatát arra, hogy meghirdesse "Fény és árnyék" elnevezésű fotópályázatát.

Ezzel szeretnének lehetőséget adni azoknak a fiataloknak, akik úgy érzik, hogy az érettségire vagy születésnapra kapott fotógépet kipróbálnák már - természetesen a tehetségükkel együtt - egy versenyen is. Ám, ha verseny akkor essen szó a követelményekről és a nyereményekről is. A pályaműveket e-mailben kell elküldeni a mikszatmar@yahoo.com címre. A levélnek tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát, életkorát és a fotó címét, valamint csatolva fekete-fehér vagy színes verzióban magát a fotót.

A fotó neve az alábbi formátumban legyen csatolva: Fotós Frici_Naplemente, tehát a pályázó neve és a kép címe. Egy versenyző egyetlen képpel szállhat be a versenybe, s ennek mérete A4-es kell legyen (2480x3508 pixel) jpg formátumban. Kizárják a versenyből azokat, akikről kiderül, hogy nem saját fotóval neveztek, s azokat is, akik a minimálisnál (fényerő, kontratszt, szaturáció és vágás) több feldolgozást végeztek a fotón. A pályázók maximális életkora 35 év lehet, ugyanis jelenleg Romániában ez az ifjúság felső korhatára, s e pályázat fiataloknak szól.

Beküldési határidő december 8-a éjfél. A szakmai zsűri december 15-én bírálja el a beérkezett műveket, az eredményhirdetés pedig 17-én lesz. A nyeremények sokszínűsége miatt a szervezők úgy gondolták, hogy a verseny is többrétű lesz. A legnépszerűbb fotó díjért azok lesznek az esélyesek, akik a www.facebook.com/mikszatmar oldalra feltöltött fotójukra a legtöbb lájkot kapják.

A nyertes a Primagym jóvoltából egy száz lej értékű fitness bérletet kap, amely egy hónapra szól. Fajk Emese fotós egy 50 angol font értékű könyvcsomagot ad különdíjként annak a pályázónak, akinek a munkáját a legjobbnak ítéli. Ám a fotópályázat nyertese a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt fotó tulajdonosa lesz. Az egyhónapos, NetMusic School által felajánlott fotókurzus nyertesét Czinzel László, a szatmár.ro oldal főszerkesztője, Virág Botond, Fotósklub alapító, Babos Katinka és Gönczy Tamás Fotósklub tagok, valamint Nagy-Tóth Márk MIK elnökségi tag választják majd ki.

Fiatalok, ragadjatok fényképezőgépet és mutassátok meg nekünk, hogy mit jelent nektek a fény és árnyék állandó harca. Szerintetek ki győz?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: