2007-06-20 19:50:37• hírek • István Löchli

Online családfa- kutatás

 Világszerte egyre népszerűbbek a családfa-kutató cégek az interneten.

Az emberek egyik jellegzetessége, hogy nemcsak a jövő érdekli őket, hanem szeretnek a múltban kutakodni is.

Mindenki kíváncsi arra, hogy honnan származott, kik lehettek az ősei, mivel foglalkoztak, voltak-e híres emberek ősei között. Az online családfakutató cégek ezeket az információkat tudják beszerezni, persze borsos áron, viszont nemrégiben megjelentek azok a szociális közösségek, melyek segítségével bárki utánanézhet családfájának.

Ez a divat még az Egyesült Államokban indult hódító utjára, azóta pedig az amerikai Ancestry.com jelenleg már 2,5 millió családfával rendelkezik. A családfa portálok hamar elérték Európa partjait is, és megalakultak a FamilyOne és Verwandt.de családfa portálok. Ezek az oldalak még igen nagy pénzeket kérnek egyes családfák felkutatásáért, de kis időn belül az árak nagymértékben csökkenni fognak, ugyanis a portálok nemsokára reklámszerződésekből akarják fenntartani magukat. Ezzel egyetemben vannak ingyenes szolgáltatások is, így a Verwandt.de oldalon, ahol ingyenesen letölthetők azok a  kérdőívek, melyet ha az érdeklődők kitöltetnek családtagjaikkal, fontos információkhoz juthatnak őseikről.
 
Már magyar nyelven is több családfa oldal működik, köztük kiemelkedő a családfa szoftver.lap.hu és a genealogia.lap.hu gyűjtőportálok, ahol rengeteg információhoz juthatnak az érdeklődök, hogy hogyan kezdjék el őseik felkutatását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: