2013-10-03 16:40:43• hírek • Szatmár.ro

Fennállásának 60. évfordulóját ünnepli a hétvégén a Harag György Színtársulat

A színház Horea úti jegypénztárában hétköznap 10 és 17 óra, szombaton pedig 10 és 13 óra között válthatók jegyek vagy három napra szóló bérletek az ünnepi hétvégére; bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon lehet érdeklődni. Mindazok, akik állandó színházbérlettel rendelkeznek, kedvezményesen válthatnak bérletet (120 Ron helyett 90 Ron ellenében) a jubileumi rendezvénysorozatra. A Rokonok díszbemutatójára a jegyek 50 lejbe, bérleteseknek viszont csak 30 lejbe, a Nemzeti Színház produkciójára 60 lejbe (bérleteseknek 50 lej), a vasárnapi ünnepi gálára pedig 50 lejbe (bérleteseknek 40 lej) kerülnek. Az Ács Alajos Játékszínben műsorra tűzött Schwajda György-darab, a Himnusz bemutatójára 20 lejbe (bérleteseknek 18 lejbe) kerül a belépő. A szervezők az ünnepségsorozat kísérőrendezvényeire is nagy szeretettel várják az érdeklődőket, amelyekre a belépés ingyenes, így a könyvbemutatók, filmvetítések, kerekasztal-beszélgetések bárki számára díjmentesen nyújtanak betekintést a színház

Egész Erdélyből és Magyarországról is érkeznek meghívottak az ünnepi hétvégére, melyen az eddig átélt 60 évre emlékezik a Harag György Színtársulat. Az ünnep fényén némileg ront, hogy az Északi színházban és a Szakszervezetek Művelődési Házában nem működik a fűtés-rendszer. Ezért a polgármesteri hivatalt okolják.

Ünnepi hétvégére készül a Harag György Társulat, amelyen színházi bemutatókra, könyvbemutatókra, megemlékezésekre és a Budapesti Nemzeti Színház előadására is sor kerül. A rendezvényre a társulat örökös tagjai, egykori színészei, neves színházelmélettel foglalkozó személyiségek kaptak meghívást.

Az ünnepségsorozat nyitóeseménye a Babarczy László Kossuth- és Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész által színre vitt Móricz-darab, a Rokonok díszelőadása lesz, amelyet ünnepi köszöntők és üdvözlések előznek majd meg. Az örök-aktuális történetet feldolgozó előadás díszletei és a Cselényi Nóra által tervezett jelmezei igazán hangulatossá teszik a humorral és iróniával átszőtt tragédiát.

A Rokonok mellett a hétvége másik, kiemelt érdeklődésre számító produkciója a budapesti Nemzeti Színház Vitéz lélek című előadása, amelyre még lehet pótszékes helyeket vásárolni, de már azok is csak korlátozott számban vannak.

Magas színvonalú produkciók, alacsony hőmérséklet

Az ünnepséggel kapcsolatos csütörtöki sajtótájékoztatón a program bemutatása mellett egy szomorú hírt is közöltek az újságírókkal.

- Sajnos úgy tűnik, hogy sem az Északi Színház nagytermében, sem pedig a Szakszervezetek Művelődési Házában nem működik a fűtésrendszer, s ez kizárólag a város vezetőségének érdektelenségéből fakad - kezdte Stier Péter, a színház adminisztratív igazgatója. - A színházban működő kazán már használhatatlan, senki nem vállalja a felelősséget a működtetéséért. Ezt egy szakértő cég is megvizsgálata. A javítás, vagy inkább egy csere már jó ideje aktuális lett volna, de mivel folyamatosan szó volt arról, hogy költözik a színház és megújul a fűtésrendszer is, mi ebben a lehetőségben bíztunk.

A Szakszervezetek Művelődési Házában sincs fűtés, mert a polgármesteri hivatal még nem vette át a felújított rendszert. De ha ez meg is történt volna, akkor sem lenne fűtés, mert az önkormányzat több rendezvényt is tartott itt, a fűtés-számlát azonban nem egyenlítették ki, ezért levágták a gázt - magyarázza Stier. Szomorú, hogy az önkormányzat vezetősége többszöri figyelemfelhívás után sem volt képes ezzel a kérdéssel kellőképpen foglalkozni - mondja az igazgató.

Azért a színház munkatársai megpróbálnak mindent megtenni, hogy legyen fűtés mindkét épületben: több hőbefúvót is be fognak üzemelni, de azért azt tanácsolják: különösen a Magyar Nemzeti Színház előadására érdemes rétegesen öltözködni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: