2013-06-27 14:20:47• hírek • Póti Orsolya

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte a Reménység Központ

Június 27-én fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet égisze alatt működő Reménység Központ. Az idős klub tagjai műsorral készültek ez alkalomból.

A csütörtök délelőtti ünnepséget Löchli Tünde, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezetője nyitotta meg, aki néhány kedves szóval köszöntötte a jelenlévő időseket és a központ munkatársait.

„Azt kívánom, hogy mindig maradjanak jókedvűek, fiatalok egészségesek, hogy még sok-sok évben keresztül egymás szeretetét tudják ebben az intézményben továbbművelni, továbbadni. Figyeljenek egymásra, szeressék egymást, örüljenek egymásnak és az életnek! Én a Jó Isten áldását kérem, hogy mindennap legyen az önök életén” - kívánta Löchli.

Az igazgatónő beszéde után Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök adta áldását az idősekre, majd Hermann Hesse és Jókai Mór gondolataival köszöntötte őket ez alkalomból.

„Nagyon érdekes: Jókai Mór azt mondta, hogy ha valakinek azt mondjuk, hogy öregember az kedves jelző, ha azt mondjuk, hogy vénember, akkor az már sértés, és ha azt mondják valakire, hogy vénasszony az már háborús ok. Soha ne érezzék magukat úgy, hogy háborúra adjanak okot, hiszen Isten számára nincs öreg, vagy fiatal, hanem gyermek. Mindannyian Isten gyermekei vagyunk” - mondta el a püspökatya.

A rendezvényen még jelen volt Marcela Papici alpolgármester-asszony és Doina Vasuti, a Szociális Közszolgálati Hivatal vezetője is. A köszöntőbeszédek után az idős klub kedvezményezettjei prózába és versbe szedve mutatták be a központ történetét, ezután a Radetzky-indulóra vonultak be a párok. 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: