2012-08-12 17:09:56• hírek • Póti Orsolya

Fennállása 100. évfordulóját ünnepelte a baptista gyülekezet

Jubileumi ünnepség zajlott augusztus 11-12. között a Szatmárnémeti Magyar Baptista Imaházban. A gyülekezet tagjai és meghívott vendégeik a szatmári baptista gyülekezet megalapításának 100. évfordulóját ünnepelték.

Közel ötszázan vettek részt azon a jubileumi ünnepségen, melyet a Szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezett rendezett ezen a hétvégén. Az eseménynek a baptista gyülekezet István téri imaháza adott otthont, ahol a különféle közösségépítő programok mellett fotókiállítás és történelmi könyvecske várta az érdeklődőket.

A szatmári gyülekezet megalakulásának 100. évfordulója alkalmából összeállított 80 oldalas történelmi füzet jól ismerteti a baptista gyülekezet történetét, illetve a szatmárnémeti baptista gyülekezet megalakulásának történetét. A könyv szerzője Kovács József, magyar baptista lelkipásztor, teológiai tanár és a Romániai Magyar Baptista Gyülekezetek Szövetségének főtitkára.

A közösség 1912-ben már megalakultnak tekinthető. Az 1912-es esztendő a szatmári baptista misszió szempontjából döntő jelentőségű. 1912 Pünkösd másodnapján, Vámospércsen Szűcs Ádám lelkipásztor bemerített 22 személyt, akik között szatmári lakos is volt - áll a kiadványban.

Szűcs Sándortól, a szatmárnémeti gyülekezet lelkipásztorától megtudtuk: szombaton délelőtt 9 órától fogadták a vendégeket, 10 órakor pedig közös énekléssel vette kezdetét a jubileumi ünnepély. A nap folyamán két alkalommal is bemutatkozhattak az érkezők, beszámolhattak élményeikről, tapasztalataikról. A délelőtti bizonyságtételek után Cserés Attila nyíregyházi lelkipásztor, délután pedig Papp Dániel berettyóújfalui lelkipásztor hirdetett igét.

A rendezvény utolsó napja imaórával vette kezdetét, 10 órától pedig ünnepi istentiszteletre került sor. A köszöntések és bizonyságtételek után Simon József, szövetségi elnök igehirdetését hallgathatta a gyülekezet. A 16 órai istentisztelet elején a gyülekezet énekkara adott elő szebbnél szebb dalokat, majd ifj. Budai Lajos zilahi lelkipásztor hirdetett igét.

Az ünnepség alkalmat adott arra, hogy a gyülekezet tagjai találkozzanak innen elszármazott rokonaikkal és barátaikkal és közösen imádkozzanak azért, hogy ez a gyülekezet továbbra is világítótoronyként töltse be a küldetését.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: