2009-12-16 15:15:12• hírek • MTI

Fennakadásokat okozott a havazás

Komoly fennakadásokat okoz a romániai közúti és vasúti közlekedésben a 24 órája tartó havazás; öt megyében megtiltották a teherautók közlekedését, több vonatjáratot pedig töröltek.

Dél-Romániában kedd délelőtt óta szinte folyamatosan havazott szerda délig, amikor öt dél- és dél-kelet-romániai megyében megtiltották a 7,5 tonnánál súlyosabb járművek közlekedését. A tiltás Ialomita, Buzau, Vrancea, Galati és Braila megyékre vonatkozik.

A döntést azt követően hozták meg, hogy az elmúlt órákban több országúton is teljes zárlat keletkezett, mivel a síkos úton haladni képtelen teherautók megbénították a közlekedést. Kedden éjszaka például egyes helyeken több kilométer hosszú autósorok keletkeztek.

A belügyminisztérium adatai szerint kilenc megye összesen 19 pontján kellett felfüggeszteni az országúti közlekedést. A legtöbb útlezárás Vrancea megyében volt, de a dél- és délkelet-romániai Buzau, Braila, Mehedinti, Ilfov, Prahova, Tulcea és Ialomita megyékben is hasonló intézkedést hoztak, akárcsak a székelyföldi Kovászna megyében. Szerdán délben a Hargita és Kovászna megyét összekötő DN12 jelzésű országúton is nehézkesen zajlott a forgalom amiatt, hogy hó- és jégréteg borította az utat.

A DN 2 jelzésű országúton, a dél-romániai Ialomita megye és Buzau város között például tíz-tizenegy órája várakoznak az autók, amelyek tíz kilométer hosszú sort alkotnak már. A havazás és az erős szél miatt Dél-Romániában csaknem 200 településen áramszünet van.

A román állami vasúttársaság kénytelen volt nyolc járatot törölni a Bukarest és a Fekete-tenger parti Konstanca (Constanta) közötti fennakadások miatt. Szerda reggel összesen 30 vonatjárat halmozott fel jelentős késést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: