2012-02-16 18:23:16• hírek • Póti Orsolya

Fémdombormű-kiállítás nyílt az Alkotóházban

Salajan Ioan Catalin fémdomborműves alkotásaiból nyílt kiállítás február 17-én, csütörtökön a Szatmári Alkotóház Galériájában. A kiállításmegnyitót a művészeti líceum diákjai és tanárai tették még hangulatosabbá.

A művészetkedvelők március 28-ig Salajan Ioan Catalin alkotásait tekinthetik meg az Alkotóház galériájában. A kiállítás megnyitójára csütörtök délután 17 órától került sor a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének és a Szatmári Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ szervezésében. A rendezvényt Gergely Csaba, az egyesület elnöke nyitotta meg, aki röviden bemutatta a kiállítóművészt.

A bukaresti születésű Salajan Ioan 1965-től Nagybányára költözik, és innen ered szeretet a művészetek iránt. Szántó András festőművész tanár irányítása alatt III. díjat nyer egy országos rajzversenyen. Inaskodni kezd Bagosi korongozó mester mellett, fémdomborítás iránti szenvedélye pedig Kosma Stefan 1968-as évi fémdombormű-kiállításától ered. Kedvenc fémje az alumínium.

A kiállításmegnyitót ez alkalommal az "Aurel Popp" Zene- és Művészeti Líceum diákjai és tanárai tették még hangulatosabbá klasszikus zenedarabokkal. Beethoven Menüettjét hegedűn előadta Rusu Thais II. osztályos diák, zongorán kísérte Corina Savian zongoratanárnő. Higyed János Bence trombitán adta elő Bizet Carmen-fantázia című darabját, zongorán kísérte Balaskó Balázs. Voropciuc Izabela III. osztályos diák előadásában Chopin darabokat hallgathatott a közönség.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: