2011-12-01 15:52:12• hírek • Póti Orsolya

Felvonultak az AIDS elleni küzdelem világnapján

Az AIDS Világnapja adta annak a fáklyás felvonulásnak az apropóját, mely december elsején délután 16 óra körül zajlott Szatmárnémeti régi és új központjában. A Romániai Vöröskereszt Szatmárnémeti fiókszervezetének önkéntesei idén is megrendezték hagyományos felvilágosító kampányukat.

December elsején információs anyagokkal hívták fel a szatmáriak figyelmét az AIDS betegségre és a HIV vírus terjedésére a Szatmári Vöröskereszt önkéntesei.

A Corneliu Coposu sétányon 15 órától az önkéntesek szórólapokat osztottak ki a járókelők között, egy tábláról pedig óvszereket vehettek le az arra járók. 16 óra körül fáklyás felvonulás indult az AIDS-ben szenvedőkkel való szolidaritás jelképeként - közel 100 fős csoport fáklyákkal vonult át az új központon, a régi központon, majd a Korzón végighaladva visszatért a Coposu sétányra.

A kampány célja az volt, hogy a lakosok tisztában legyenek azzal, milyen úton kaphatják el ezt a veszélyes betegséget. Rodica Borlan, a Román Vöröskereszt Szatmárnémeti fiókszervezetének vezetője szerint, fontos hogy mindenki megismerje a HIV fertőzéssel kapcsolatos veszélyeket, kockázatokat és a védekezés lehetőségeit.

A legújabb adatok szerint a HIV fertőzöttek száma közel 4 millió, ebből Romániában 10.642 fertőzött él, és 1985-2011 között 5.801-en hunytak el ebben a betegségben. 2011 első félévében 243 új AIDS-ben szenvedőt regisztráltak, melyből 76 halálos esetet jegyeztek fel.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: