2013-03-11 16:55:34• hírek • Póti Orsolya

Felvonulással vette kezdetét az erőszakmentes hét

Több, mint száz diák és pedagógus vonult fel március 11-én Szatmárnémeti központjában. Ezzel a békés felvonulással vette kezdetét a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség valamint az Erőforrások és Tanügyi Segítségnyújtás Megyei Központja közös kampányhete.

Plakátokkal, szórólapokkal és egyéb figyelemfelkeltő anyagokkal vonult fel több száz diák Szatmárnémeti régi és új főterén március 11-én, hétfő délután. A felvonulásban részt vettek az iskolásokat kísérő pedagógusok, a tanügyi segítségnyújtás megyei központjának munkatársai, a rendőr-felügyelőség munkatársai, valamint jelen volt Adrian Stef, a Megyei Tanács elnöke is.

Az erőszak sajnos gyakori jelenség a diákság körében, és ez nagymértékben befolyásolja mindennapjaikat, hiszen a legtöbb időt az iskoláikban töltik. Az erőszak visszaszorításáért azonban legtöbbet maga a diákság tehet, de szükség van a tanfelügyelőség és erőszakszervezetek támogatására is.

Éppen ezért a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és az Erőforrások és Tanügyi Segítségnyújtás Megyei központja idén is megszervezte erőszak elleni kampányát, amelybe szinte a megye minden tanintézménye bekapcsolódik.

A március 11-15. között zajló kampány felvonulással vette kezdetét, a hét folyamán pedig workshopokra, bemutatókra kiállításokra és vetélkedőkre kerül sor a témával kapcsolatban. A workshopoknak a tanfelügyelőség multimédiaterme ad otthont, ahová szeretettel várják az iskolák diáktanácsainak képviselőit.

A kampányhét keretében a Szatmár megyei tanintézményekben körbe jár az erőszakmentesség stafétája: a diákok átadják egymásnak üzeneteiket és bemutatják a készített figyelemfelkeltő anyagaikat (plakátokat, szórólapokat stb.).

A „Le az iskolán belüli erőszakkal" elnevezésű kampány immár VI. alkalommal rendezik meg Szatmárnémetiben, és évről évre több tanintézmény kapcsolódik be a programba. A felvonuláson például szinte mindegyik szatmárnémeti iskola képviselve volt - tudtuk meg Sandulescu Simonától, a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség munkatársától.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: