2011-09-29 12:06:50• hírek • Szatmár.ro

Felvonulás az állatokért

Az Állatok Világnapját 1931-ben tartották meg első alkalommal Olaszországban
Az Állatok Világnapját 1931-ben tartották meg első alkalommal Olaszországban

Október 4-én, az Állatok Világnapján felvonulást tart Szatmárnémetiben a Free Life Állatvédő Egyesület.

Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja, ilyenkor ünnepeljük az életünket szebbé tevő kedvenceinket, ugyanakkor megemlékezünk az ember és az állat kölcsönös egymásrautaltságáról is. Az Állatok Világnapját 1931-ben tartották meg első alkalommal Olaszországban és célja a vadon élő állatok pusztításának megfékezése volt, mára pedig világszintű mozgalommá lett és a kezdeményezést kiterjesztették a háziállatokra is.

A Free Life egyesület küzd az állatkínzás illetve a fölöslegesnek ítélt állatok megölése ellen. Meggyőződésük, hogy a kóbor kutyák esetén a hatékony és humánus megoldást az ivartalanítás jelenti, mivel ily módon kontroll alatt tartható az állatok szaporodása.

Épp ezért szeretnék felvonulásunkkal a kóbor állatok örökbefogadását népszerűsíteni. A menet október negyedikén, kedden 17:30-kor a Kossuth-kerttől indul, az egyesület tagjai pedig egészséges és beoltott kóbor kutyákat is hoznak magukkal, szerető gazdát keresve nekik. A felvonulás útvonala: Kossuth-kert - régi főtér - új főtér és vissza. Arra kérnek minden állatbarátot, csatlakozzon a kezdeményezéshez, hogy közösen javíthassanak a környezetünkben élő állatok sorsán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: