2009-06-26 15:26:48• hírek • Gozner Gertrud

Felvilágosító kampányt tartottak

Minden évben világszerte június 26-án tartják a drogellenes küzdelem világnapját. Ennek kapcsán a pénteki nap folyamán a Szatmár Megyei Drogprevenciós és Tanácsadó Központ karöltve a Szatmár Megyei Rendőrkapitánysággal felvilágosító kampányt folytatott a lakosság körében.

A kampány keretén belül délben egy információs sátrat helyeztek ki az újközpontban, ahol a drogtanácsadási központ munkatársai és önkéntesei szórólapokat osztogattak, és a függőség felismeréséről és leküzdéséről szolgáltak információval az érdeklődők számára.

A járókelők többsége idegennek érezte a témát, ez azért van, mert nincs senki a családban vagy ismertségi körükben, aki ezzel a problémával küzdene. Az emberek akkor lesznek érzékenyek egy problémára, ha az a közvetlen környezetükben élőket érinti - fejtette ki Dr. Celia Tincau orvos, a drogprevenciós központ munkatársa. A szakemberek tudatosítani szeretnék a lakosok körében, hogy milyen veszélyeket rejt a kábítószer-függőség, és hogy Szatmáron is van lehetőség a gyógyulásra.

A drogellenes világnap keretén belül délután 14 órától a Traian Vuia Iskolaközpont egy barátságos kosárlabda mérkőzésnek adott helyet. A csapatokat a kampányban résztvevő intézmények alkották, úgy mint a Megyei Rendőrkapitányság, a Határrendőrség, a Csendőrség és a Caritas munkatársai. A mérkőzés az intézmények közötti összefogást hivatott jelképezni a drogfogyasztás megelőzéséért folytatott harcban.


A Drogprevenciós és Tanácsadó Központ információs sátra az újközpontban.


A szatmáriak nem érzik közel magukhoz a problémát.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: