2016-09-06 18:10:18• hírek • refszatmar.eu

Felvidékiek Szatmáron

Fazekas Lsázló és Csűry István
Fazekas Lsázló és Csűry István

Testvér-egyházkerületi találkozóra került sor Szatmáron a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület között.

Még a 90-es években kezdődött el az építő kapcsolat a két egyházkerület között. Azóta egyik évben Felvidéken, másik évben Partiumban találkoznak az egyházkerületek képviselői. Idén Szatmárt látogatták meg a szlovákiai református magyar testvérek, s ezzel is mélyítették a kapcsolatot. A kisebbségi lét, a közös sors, gyakorlati kérdések, s megannyi közös téma került most is terítékre az amúgy jó hangulatú találkozón, melyet megtisztelt mindkét püspök: Fazekas László és Csűry István.

Pénteken érkeztek a felvidékiek Nagykárolyba, majd szombaton Sződemeteren, Adyfalván, Erdődön és Szatmárnémetiben is megtekintették a nevezetességeket, többek között a Károlyi kastélyt, Ady Endre szülőházát, Kölcsey Ferenc szülőfaluját, az erdődi várat, a Láncos templomot...

Vasárnap vendéglelkipásztorok szolgáltak az őket fogadó gyülekezetekben, majd közös ebéd után vettek búcsút egymástól a viszontlátás reményében.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: