2014-05-15 11:24:33• hírek • Szatmár.ro

Felvételit tartanak a Zene és Képzőművészeti Líceumba

Magyar és román, valamint zene és képzőművészet szakra is várják a jelentkezőket.

Tehetséges vagy? Itt az ideje, hogy ezt kihasználd és fejleszd magad! Az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum felvételit szervez ugyanis mindkét szakra, román és magyar nyelvű osztályokba, kisdiákoknak és akár licis diákok számára is.

Zene és képzőművészet szakon is vannak még betöltésre váró helyek, melyekre bármilyen más iskolából és településről is jelentkezhetnek azok, akik tehetséget éreznek magukban.

"Azoknak a diákoknak, akik nem a művészeti iskolába járnak, egy egyszerű szakvizsgán kell részt venniük. Nem kell azonban ettől megijedni, hiszen olyan alapvető kompetenciákat mérünk fel például zeneszakon, mint a hallás vagy a ritmusérzék" - magyarázta Bertók Béla, az oktatási intézmény helyettes vezetője.

Bertók fontosnak tartotta még elmondani, hogy ettől a tanévtől kezdődően a diákok már minden évfolyamban délelőtt járnak iskolába, tehát nincs délutáni váltás. Vannak viszont olyan napok, amelyeken tanórát nem is tartanak, hanem csak a szaktantárgyakkal foglalkoznak. Az ilyen szaknapokon a képzőművészet szakos diákok festészettel, grafikával, szobrászattal foglalkoznak, a zeneszakosok pedig választott hangszerükön gyakorolnak.

Május 21-én déli tizenkét órára azokat a tanulókat várják, akik második vagy harmadik osztályba jelentkeznének hegedű szakra, 4-7. osztályba fuvola vagy klasszikus gitár szakra, illetve 5-7. osztályokba oboa, klarinét, trombita, kürt, nagybőgő, cselló szakra.

Az induló magyar és román tannyelvű zene és képzőművészet, illetve a román tannyelvű építészeti szakos kilencedik osztályokba a képességvizsgát május 28-án délután kettőkor rendezik meg. Ide azokat a nyolcadikat végzett fiatalokat várják a városból vagy akár a megyéből, akik megfelelő szinten játszanak valamilyen hangszeren. A canto, azaz ének szakra bárki jelentkezhet, ide kezdőket is várnak.

További információkat a felvételikről az iskola titkárságán vagy a 0261-716-123-as telefonszámon lehet igényelni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: