2019-07-03 05:32:03• hírek • közlemény

Felvételit hirdet a kolozsvári Sapientia

Összesen 150 helyet hirdet meg a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara: 88 ingyenes, valamint 62 költség-hozzájárulásos helyre lehet iratkozni 2019. július 13-tól. A tavasszal lezajlott minőségbiztosítási (ARACIS) felméréseknek köszönhetően az új tanévtől a karon minden szak akkreditált, bizalmi besorolást nyert idén a filmművészet, fotóművészet, média szak, illetve a jog szak is.

Július 13-án indul a nyári beiratkozási és felvételi időszak, a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara hét szakon kínál minőségi oktatást. Alapképzésen négy szakra lehet iratkozni (Filmművészet, fotóművészet, média; Jog; Környezettudomány; Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok), melyekhez három magiszteri képzés társul (Filmtudomány; Diplomácia és interkulturális tanulmányok; Környezetvédelem és monitoring). 
 

Az intézmény tandíjai továbbra is az egyik legmegfizethetőbbek az országban, a költség-hozzájárulás 250 és 450 euró/év között mozog. A diákok eredményeik függvényében jogosultak az érdem-, tanulmányi vagy szociális ösztöndíj megszerzésére is, melyet az egyetem már az előző tanévtől több diáknak osztott ki, akik magasabb juttatásban részesülhetnek. Az intézmény a Ponorului utca 1. szám alatti Bethlen Kata Diakóniai Központtól bérelt balszárnyban, egy csendes, barátságos környéken levő bentlakásban összesen 35 hallgatónak biztosít szállást. A Jog szakra iratkozók az Erzsébet úti Collegium Iuridicum szakkollégiumban is megpályázhatnak helyeket, ezen a szakon a legügyesebb felvételizőknek tíz helyet ajánlanak fel, illetve a szakkollégistáknak különböző szakmai programokat szerveznek, és hozzáférést nyújtanak a Kolosváry Bálint Jogtudományi Kutatókönyvtár állományához.
 

A 2018/2019-es tanévben rengeteget bizonyított a Sapientia. Az uniRank által felálított országos ranglista 20. helyén áll, így csupán egy év alatt 4 helyet javított, olyan hazai egyetemeket utasítva maga mögé, mint a Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem, a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Műszaki Egyetem vagy az aradi Aurel Vlaicu Egyetem. Emellett a kiemelt szakmai jelentőségű Országos Tudományos Diákköri Konferenciáról (OTDK) az erdélyi egyetemek közül is csak a Sapientia hallgatói hoztak első díjakat, a három kiváló helyezésből pedig kettőt a Kolozsvári Kar hallgatói szereztek meg. Az idei OTDK-n egyébként a benevező hallgatók 77%-a nyert díjat, így minden korábbi évnél magasabb volt a „sikerarány”.
 

A beiratkozási és felvételi időpontok részletes lebontásban, illetve egyéb fontos információk megtalálhatók a kv.sapientia.ro/felvi2019 linken, illetve az alábbi táblázatban.

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: