2010-07-28 07:15:22• hírek • Szatmár.ro

Felvételi vizsga a mesterire

Kedden délelőtt tizenkilencen felvételiztek az újonnan induló pedagógiai mesterképzésre.

Idén első ízben indít mesteri képzést a Szatmárnémetiben, a Babes-Bolyai Tudományegyetem kihelyezett Pszichológia és Neveléstudományok kara. A „Hatékony kommunikációs és nevelési stratégiák a közoktatásban" elnevezést viselő képzés nappali tagozatos, amelyre július 20-25. között iratkozhattak be az érdeklődők.

Kedden délelőtt tizenkilencen versengtek a képzés tíz állami helyéért, azonban egy jelentkezőt sem utasítottak el, hiszen azoknak is volt esélyük a mesterin való részvételre, akik nem a támogatott helyekre jutottak be - harminc fizetéses helyet is meghirdetett az egyetem.

A jelentkezőknek már a beiratkozáskor le kellett adniuk egy kutatási tervet, ezt kellett a felvételin bemutatni, kérdésekre válaszolni és megvédeni. A felvételizőket egy bizottság hallgatta meg, amelyet a kihelyezett tagozat öt pedagógusa - Baranyai Tünde, Bura László, Szabó-Thalmeiner Noémi, Tar Gabriella és Végh Balázs Béla - alkotott.

Nem csak Szatmár megyéből jelentkeztek azonban a szatmári kihelyezett tagozat új képzésére, hanem például Kovászna és Szilágy megyékből is lesznek hallgatói a mesteri képzésnek.

Mint megtudtuk, sokan azért nem jelentek meg a felvételin, mert nem sikerült idejében nyelvvizsgázniuk, azonban számukra is lesz még egy lehetőség: szeptember 6-10. között újra lehet jelentkezni a fennmaradó helyekre.


A felvételizők a kutatási tervet mutatták be
A felvételizők a kutatási tervet mutatták be


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: