2011-04-05 15:44:13• hírek • Szatmár.ro

Felvételi tájékoztatót tartottak

A szatmári református gimnazistáknak kedden délelőtt felvételi tájékoztatót tartottak az intézmény dísztermében.

A nagyszünetben dr. Coca Gabriella, a kolozsvári BBTE Református Tanárképző Karának egyetemi docense tartott felvételi tájékoztatót a Református Gimnáziumban. A díszteremben megtartott rendezvényen a tanintézmény három végzős, tizenkettedikes osztálya vett részt. Az egyetem tanára mesélt a diákoknak az egyetemi hallgatók életéről, az egyetem színes tevékenységeiről és a továbbtanulási lehetőségekről.

A Református Tanárképző Kar kilencven helyre hirdet felvételi vizsgát a 2011-2012-es tanévre. Három szakra jelentkezhetnek a fiatalok: Református valláspedagógia, Református teológia szociális munka illetve Zenepedagógia szakokra.

A felvételi jegy felét minden szak esetében az érettségi általános jegye teszi ki, a valláspedagógia és a teológia szociális munka szakra felvételizők esetében a középiskolai tanulmányi átlag a felvételi jegy 1/4-ét képezi, a másik negyedét pedig választás szerint a vallás tantárgyból kapott jegyek középiskolai átlaga, a történelem tantárgyból kapott jegyek középiskolai átlaga vagy az állami érettségi vizsga vallási tárgyának jegye teszi ki, míg a zenepedagógia szakra felvételizők esetében a középiskolai tanulmányi átlag a felvételi jegy 1/2-ét képezi.

Felvételi vizsga ugyan egyetlen szakra sincsen, a zenepedagógia szakon azonban egy személyes interjúra, beszélgetésre is behívják a fiatalokat.


A felvételi lehetőségekről tájékoztatták a diákokat
A felvételi lehetőségekről tájékoztatták a diákokat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: