2011-07-04 10:58:16• hírek • Szatmár.ro

Felvételi a PKE-re

Kezdődik a beiratkozás a Partiumi Keresztény Egyetemen - július 20-ig 16 alapszakra lehet beiratkozni.

Július 11 és 20 között várja a felvételizőket a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem. Az immár akkreditált PKE az idei évben 16 alapszakra hirdet felvételit, összesen 620 helyre, amelyből 259 tandíjmentes!

A felvételi menete az alapszakokon:

Beiratkozás: 2011. július 11-20.
Felvételi vizsgák időpontja: 2011. július 21-22.
Eredményhirdetés: 2011. július 22.
Fellebbezés: 2011. július 25-ig.
Végső eredményhirdetés: 2011. július 26-ig


Bővebb információ: 0259-418.252, 0259-418.244, www.partium.ro


Bölcsészettudományi Kar

Angol nyelv és irodalom

A szak elsődleges célja az angol, amerikai és más angol nyelvű kultúrák egyetemi szintű tanulmányozása. A hagyományos nyelvészeti és irodalomtörténeti tanulmányok mellett számos újdonságot ajánlunk még: a harmadik felévtől diákjainknak két szakosodási lehetőséget biztosítunk, az angol-amerikai kultúra, illetve fordító-tolmács területeken. E szakirányokon belül az angolszász újságírás történetét, angol és amerikai filmkultúrát, ugyanakkor brit, amerikai, továbbá ír, kanadai és ausztrál kultúrát és irodalmat, valamint gyakorlati tolmácsolást és fordítást is tanítunk. A képzés befejeztével diákjaink bölcsész és tanári oklevelet szereznek. A nyelvtanári, fordító-tolmács szakmán kívül sokan helyezkedtek el az üzleti világban is.

A felvételi jegy összetétele: 50% - érettségi átlag,

50% - angol nyelv középiskolai átlaga, vagy ennek hiányában más idegen nyelv tantárgy átlaga

- 22 tandíjmentes, 18 tandíjas hely -

Angol nyelv és irodalom - Román nyelv és irodalom

Az angol nyelv és irodalom - román nyelv és irodalom szak célja a két nyelvterületen egyaránt magas tudásszintű szakemberek képzése. A tanmenet tantárgyi szerkezete biztosítja mindkét nyelvterületen a megfelelő elméleti ismeretek és készségek elsajátítását, valamint a nyelvoktatáshoz szükséges pszicho-pedagógiai ismeretek és jártasságok elsajátítását. A képzésben hangsúlyt fektetünk a fordításhoz és tolmácsoláshoz szükséges gyakorlat biztosítására és az ezekhez a tevékenységekhez szükséges készségek elsajátítására, valamint a pedagógiai és metodikai gyakorlat biztosítására a legjobb gyakorlóiskolák és tanárok bevonásával. A nyelvészeti és irodalmi oktatás fejleszti azokat a kommunikációs készségeket, amelyek szükségesek a mindennapokban vagy később az elhelyezkedéshez.

A felvételi jegy összetétele: 50% - érettségi átlag

25% -angol nyelv középiskolai átlaga, vagy ennek hiányában      más idegen nyelv tantárgy átlaga

25% - román nyelv és irodalom tantárgy középiskolai átlaga

- 5 tandíjmentes, 25 tandíjas hely -

Bővebb információ: deptenglish@partium.ro


Német nyelv és irodalom

5 ok, amiért megéri nálunk tanulni németül:

1. Gyakorlatias, a munkaerőpiac igényeit figyelembe vevő képzést ajánlunk, ezért a kor igényeinek megfelelő tantárgyakat tanulhatsz: gazdasági német nyelv, fordítás, fordításelmélet, szaknyelvek, filmes tanulmányok, irodalom és film kapcsolatai, a német irodalom korszakai stb.

2. Az Európai Unió két idegen nyelv ismeretét ajánlja polgárai számára. Nálunk megtanulhatsz németül, megismerheted a német kultúrát, így jó eséllyel pályázhatsz állásra német érdekeltségű cégeknél. Hallgatóink már a képzés évei alatt álláshoz juthatnak, diplomaszerzés után német cégek romániai fiókvállalatainál, fordítóként, tolmácsként, tanárként dolgoznak.

3. A képzés kis csoportokban folyik, így itt tényleg lehetőséged van németül beszélni, eltérően a 60-70 személyes nagy csoportokban folyó oktatástól. A kedvező tanár-diák arány miatt nálunk megvalósulhat a személyre szabott képességfejlesztés!

4. Tanszékünkön fiatalos, tapasztalt, magasan képzett oktatók tanítanak! Rendszeresen fogadunk német vendégelőadókat, és külkapcsolataink lehetővé teszik, hogy a hallgatók pályázat útján németországi tanulmányúton vehessenek részt!

5. És ami a legfontosabb: helyben államvizsgázhatsz Erdély első akkreditált magyar nyelvű egyetemén!

Mit tanulhatsz 3 év alatt?

  • Nyelvgyakorlatok (szókincsfejlesztés, szövegértelmezés, fordítás, kommunikációs gyakorlatok stb.)

  • Kulturális ismeretek (európai kultúrák, német kultúra és civilizáció stb.)

  • Irodalmi és nyelvészeti alapozó tantárgyak (irodalomtörténet, nyelvészet)

  • Médiaismeretek (Film és multimédia)

A felvételi jegy összetétele: 50% - érettségi átlag

50% - német nyelv középiskolai átlaga vagy ennek hiányában:     idegen nyelv tantárgyak átlaga

- 15 tandíjmentes, 25 tandíjas hely -


A Partiumi Keresztény Egyetem bentlakása
A Partiumi Keresztény Egyetem bentlakása



Magyar nyelv és irodalom

A 2010-2011-es egyetemi évtől Magyar nyelv és irodalom szak indult Erdély első akkreditált magyar egyetemén, a Partiumi Keresztény Egyetemen. A szak rendelkezik a szükséges működési engedélyekkel, ami lehetővé teszi azt, hogy a felvételt nyert hallgatók Nagyváradon államvizsgázzanak, és szerezzenek államilag elismert oklevelet. A hallgatóknak színvonalas képzést biztosítunk: komoly szaktudással rendelkező, országos és nemzetközi szinten is elismert oktatók, neves magyarországi vendégtanárok, külföldi ösztöndíj-lehetőségek és egy gazdag, folyamatosan fejlődő könyvtár segítik szakmai fejlődésüket.

A PKE által indítandó magyar nyelv és irodalom szak kettős feladatot lát el: egyrészt klasszikus bölcsészi és tanári képzést nyújt, másrészt pedig -figyelembe véve napjaink munkaerő-piaci igényeit - olyan ismeretek közvetítésére és készségek kialakítására vállalkozik, amelyek a gazdasági életben, különböző intézményeknél, a médiában, a közigazgatásban való elhelyezkedésre is felkészítik a szak leendő végzőseit.

A felvételi jegy összetétele: 75% - magyar nyelv és irodalom tantárgy középiskolai átlaga

25% - érettségi átlag

- 20 tandíjmentes, 15 tandíjas hely -

Bővebb információ: E-mail: magyarszak.pke@gmail.com

 

Román nyelv és irodalom - Limba şi literatura română

A román nyelv és irodalom szak elsődleges célja lehetőséget biztosítani úgy magyar, mint román anyanyelvű hallgatóinknak a jelenlegi európai felsőoktatás korszerű törekvéseivel összhangban álló kompetenciák és ismeretek megszerzésére. A szak több irányba nyitott filológiai felkészítést biztosít, előtérbe helyezvén a pragmatikus, alkalmazó jellegű tárgyakat. Éppen ezért az alaptárgyakon kívül egy sor olyan gyakorlati kurzust is biztosítunk a hallgatóknak, amelyek a „klasszikus" bölcsészettudományi képzést harmonikusan egészítik ki és terelik újabb irányokba. Az ismeretek rendszeres elsajátításán túlmenően elsősorban olyan jártasságok és képességek kialakítására törekszünk, amelyek alkalmassá teszik hallgatóinkat arra, hogy építő és kreatív módon használják fel a megszerzett ismereteket. Mindezen feladatok megvalósításáról magasan képzett, a tudományos kutatásban és az egyetemi oktatói munkában is kiváló minősítéssel rendelkező oktatók gondoskodnak. Tanulmányaik befejezésekor hallgatóink bölcsészoklevelet kapnak, ugyanakkor biztosítjuk a lehetőséget arra, hogy tanulmányaik idején a tanári képesítést is megszerezzék. A nálunk szerzett diplomával általános iskolában, líceumokban vagy az egyetemi oktatásban helyezkedhetnek el, de filológusi szaktudásuk hasznosítása által is számos elhelyezkedési lehetőség nyílhat meg előttük: fordító, tolmács, szerkesztő, kulturális és nemzetközi kapcsolatok szakértője stb.

A felvételi jegy összetétele: 50% - érettségi átlag
50% - román nyelv és irodalom tantárgy középiskolai átlaga

- 8 tandíjmentes és 17 tandíjas hely -

Filozófia

Miért érdemes filozófiát tanulni?

1. Mert gondolkodni tanít.

2. Mert önismeretre nevel.

3. Mert nyitottá tesz a környező világra, embertársainkra és a magunk lehetőségeire.

4. Mert segít tájékozódni egy bonyolult világban.

 

Miért érdemes a PKE-n filozófiát tanulni?

1. Mert az elméleti tárgyak mellett gyakorlati, készségfejlesztő jellegű tárgyakat is kínálunk hallgatóinknak. Ezek egy része a szövegértési képességet, a logikus gondolkodást és a vitakultúrát fejleszti, más részük a hatékony kommunikációban segít.

2. Mert magasan képzett és szakmailag külföldön is elismert oktatók foglalkoznak a hallgatókkal, akik különböző szakterületeket képviselnek, és így változatos ismereteket és szakosodási lehetőséget képesek nyújtani a hallgatók számára.

3. Mert az órák keretében történő képzés mellett számos kiegészítő lehetőség áll a hallgatók rendelkezésére: külföldi tanulmányutak és részképzések; a tehetséges diákok kiemelt támogatása szakkollégiumi rendszerben; jól ellátott könyvtár; személyre szóló szakmai irányítás.

A felvételi jegy összetétele:  50% - érettségi átlag

50% - filozófia, logika, lélektan, idegen nyelv, történelem (X. osztály) tantárgyak középiskolai átlaga (a megjelölt öt tantárgyból két jegy figyelembevétele, a felvételiző választása alapján)

Bővebb információ: filozofia@partium.ro

- 15 tandíjas, 15 tandíjmentes hely -


Teológia

A 3 éves alapképzés keretében az alapozó tárgyak (bibliai tudományok, hitvallásismeret, egyetemes és protestáns egyháztörténet, vallástörténet, dogmatika és etika) mellett opcionális tantárgy-tömbök segítségével biztosítja az egyházi és népközösségünk igényeinek megfelelő szakosodást. 
A szakirányokon belül biztosított opcionális lehetőségek:

  • Egyházművészetek és műemlékvédelem
  • Egyházi média és sajtó
  • Diakónia

  • Turisztikában alkalmazott vallástudományi ismeretek

A felvételi jegy összetétele: 50% - érettségi átlag;

50 % - a magyar irodalomból szerzett jegyek négy éves átlaga

Amennyiben a jelentkezők nem rendelkeznek magyar irodalom átlaggal, egy általuk tanult idegen nyelv négy éves átlagát vesszük figyelembe. A református didaktikai teológia szakra jelentkezők az egyetem által meghatározott okmányokhoz csatolják gyülekezetük lelkipásztorának ajánlólevelét.

- 10 tandíjmentes, 20 tandíjas hely -



Szociális munka

A szociális munka a segítő foglalkozások csoportjába tartozik. Azoknak ajánljuk, akik elhivatottságot éreznek arra, hogy bajbajutott, nehézségekkel küszködő embereken segítsenek, támaszt nyújtsanak hátrányos helyzetű, veszélyeztetett, sajátos szükségletekkel rendelkező társaiknak. Végzettjeink a segítő szakmák területén állami vagy egyházi intézményeknél, nonprofit szervezeteknél és szociális vállalkozásoknál is elhelyezkedhetnek. Ugyanakkor olyan jártasságokra tesznek szert, amelyek a humán szféra, az emberekkel való kapcsolattartást feltételező tevékenységek nagyon sok területén hasznosíthatók. A képzés tantárgyai között elsősorban a szociológia, a pszichológia és a jog tárgykörébe tartozó tantárgyak vannak. Ezeket az alapismereteket a szociális munka elméletének, módszertanának és gyakorlatának széles körű és alapos megismerése egészíti ki. A harmadik félévtől diákjainknak lehetőségük nyílik a következő szakterületek alaposabb megismerésére: szociálpolitika, gyermek- és családvédelem, valamint prevenció és terápia a szociális munkában.

A felvételi jegy összetétele: 50% - érettségi jegy

50% - a középiskolában szerzett két társadalomtudományi tantárgy jegyeinek átlaga (pszichológia, közgazdaságtan, filozófia, logika, történelem közül választhatók)

A jelentkezőknek lehetőségük van arra, hogy - külön beiratkozási díj és dosszié összeállítása nélkül - második opcióként megjelöljék a szociológia szakot.

- 17 tandíjmentes, 18 tandíjas hely

 

Szociológia

A Partiumi Keresztény Egyetem szociológia szakán olyan képzésben részesülhetsz,  amely egyrészt nagyon változatos, másrészt egyaránt tartalmaz elméleti és gyakorlati jellegű tantárgyakat. Ez nem csak azt jelenti, hogy a leadott tananyag alkalmazását is megtanulhatod, hanem azt is, hogy az egyetem végére rendelkezhetsz bizonyos munkatapasztalattal, ami később nagyon hasznos lehet. A tantárgyak többsége a társadalom, a minket körülvevő világ jobb, mélyebb megismerését szolgálja. Ez a szociológia lényege is egyben, tehát amennyiben kíváncsi vagy arra, hogy milyen is valójában az a társadalom, melynek te is tagja vagy, akkor itt a helyed. Annál is inkább, hiszen azt is megtanulhatod, hogy a társadalmi vagyis emberek közötti viszonyok hogyan hatnak például a vallásosságra, a divatra, a politikára, a gazdaságra és az élet számos egyéb területére. Fontos szempont, hogy egyetemünkön immár helyben, Nagyváradon  lehet államvizsgázni, és végzettjeink az állam által teljes mértékben elismert egyetemi diplomát kapnak.  Lényeges továbbá, hogy - éppen abból adódóan, hogy az oktatott tantárgyak ilyen sokfélék -, jobban fogod tudni, hogy amikor mesterképzést (MA) választasz, mi az, ami jobban érdekel, és mi az, ami kevésbé. Ez nagy előny, hiszen  így bizonyára olyan területen tanulhatsz tovább, amibe már belekóstolhattál korábban is. A Társadalomtudományi Tanszék maga is indít mesterképzést, tehát a továbbtanulás nálunk is lehetséges.

A felvételi jegy összetétele:  50% - érettségi jegy

50% - a középiskolában szerzett két társadalomtudományi tantárgy jegyeinek átlaga (pszichológia, közgazdaságtan, filozófia, logika, történelem közül választhatók)

 

A jelentkezőknek lehetőségük van arra, hogy - külön beiratkozási díj és dosszié összeállítása nélkül - második opcióként megjelöljék a szociális munka szakot.

  • 16 tandíjmentes, 19 tandíjas hely -

Az óvodai és elemi oktatás pedagógiája*

A Partiumi Keresztény Egyetem a 2011-2012-es egyetemi évtől Óvó- és tanítóképző szakot indít, összhangban az Egyetem stratégiai tervével. Kiindulva abból a szakmai körökben általánosan elfogadott tényből, miszerint Nagyvárad az erdélyi tanítóképzés egyik hagyományos fellegvára, a PKE küldetésének tekinti a ténylegesen magyar nyelvű tanítóképzés visszaállítását Nagyváradon. Az Óvó- és tanítóképző szak komplex és magas szintű képzést kíván megvalósítani, összeegyeztetve a színvonalas oktatási tevékenységet a korszerű és hatékony tudományos kutatással, az európai minőségi elvárásoknak megfelelően. Ennek biztosítéka a szak oktatói gárdájának összetétele: az oktatási feladatokat szakmailag magasan képzett, szakmai körökben elismert, magyar anyanyelvű oktatók látják el. A szak célja olyan szakemberek képzése, akik járatosak a bölcsész- és természet-tudományokban, elmélyült pedagógia-módszertani ismeretekkel rendelkeznek, amelyeket képesek a mindennapi oktatási gyakorlatbanis hatékonyan alkalmazni.

A felvételi jegy összetétele: 75% - négy középiskolai év tanulmányi átlaga

25% - érettségi átlag

  • 10 tandíjmentes, 25 tandíjas hely -

* A szakra csak akkor hirdetünk felvételit,ha a felvételi időpontjáig sikerül megszerezni rá a működési engedélyt.

Agrármérnöki szak - levelező tagozat

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karának kihelyezett tagozata. Az előadások pénteki és szombati napokon vannak a Partiumi Keresztény Egyetem épületében.Az alapozó ismeretektől - közgazdaságtan, matematika, kémia, stb. - a szakmai törzsanyagon keresztűl - agrárismeretek kertészet, növénytermesztés, állattenyésztés, agrár gazdasági és vállalkozási ismeretek, agrárpolitika, pénzügy és számvitel, marketing, emberi erőforrás gazdálkodás - egészen a differenciált szakmai ismeretekig terjed az elsajátítandó tananyag. A képzés végeztével, a diákok a Debreceni Egyetem által kibocsátott oklevelet kapnak. A mezőgazdasági mérnöki szak végzettjei felkészültségük alapján képesek lesznek az önálló gazdálkodásra, a vállalkozások tervezésére, létrehozására, fejlesztésére; piacképes mezőgazdasági termékek előállítására, feldolgozására és forgalmazására; a mezőgazdasághoz kapcsolódó kereskedelmi és gazdasági folyamatok elemzésére és irányítására.

A felvételi jegy összetétele: 100% - valamely érettségi tantárgyra kapott jegy (amely lehet: matematika, informatika, fizika, kémia, biológia, agrár vagy gazdasági jellegű szaktantárgy, vagy egy idegen nyelv) - az aktuális magyarországi normáknak megfelelően változhat.

  • 50 tandíjmentes hely -

Bővebb információ: agrar@partium.ro

 

Közgazdaságtudományi Kar:


Menedzsment

Akkreditált vezetőképzőnk (menedzseri képzés) alapvető célja olyan, egyetemi szinten felkészített közgazdászok képzése vállalatok, állami- és magánintézmények részére, illetve saját vállalkozások működtetésére, akik a legújabb menedzseri ismeretekkel és készségekkel biztosítják a piacgazdaság feltételei között ezeknek a szervezeteknek a hatékony és eredményes működését. A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy egyrészt megfeleljen az érvényben lévő romániai akkreditációs előírásoknak és a legmagasabb szakmai elvárásoknak, másrészt pedig legyen kompatibilis a legsikeresebb romániai és külföldi egyetemek képzési struktúrájával. A hagyományos menedzsment tantárgyak mellett (termelésmenedzsment, emberi erőforrás menedzsment stb.) a tanmenet tartalmazza azokat a modern vezetési-szervezési tantárgyakat is (projektmenedzsment, innováció-menedzsment stb.), amelyek javítják a végzett hallgatók versenyképességét a munkaerőpiacon. A magyar nyelvű képzés során hallgatóink bővíthetik román szaknyelvi ismereteiket, és az angol nyelv mellett egy szabadon választott második szakmai idegen nyelvet (német, francia) is magas szinten elsajátíthatnak. Ennek érdekében a számvitel (könyvelés), gazdasági jog és befektetések menedzsmentje tantárgyakat román nyelven is hallgathatják, kommunikációt és üzleti levelezést pedig angolul is tanulhatnak a diákok. Különös figyelmet fordítunk hallgatóink gyakorlati képzésére is, aminek eredményeképpen együttműködési megállapodásunk van több vállalattal is (pl. OTP Bank Románia, Sanofi-Aventis stb.), amelyeknél hallgatóink szakmai gyakorlatot, tapasztalatokat szerezhetnek, és akár el is helyezkedhetnek.

A felvételi jegy összetétele: 80% - négy középiskolai év tanulmányi átlaga

20% - érettségi átlag

- 40 tandíjmentes, 35 tandíjas hely -



 

Kereskedelmi, turisztikai és szolgáltatási egységek gazdaságtana

A szakirány célja olyan versenyképes közgazdászok képzése, akik magas szintű közgazdasági ismeretekkel és korszerű gazdálkodási szakismeretekkel rendelkeznek a dinamikusan fejlődő kereskedelem, a turisztika és a szolgáltatások területén. A képzés iránti érdeklődés forrása, hogy a romániai kiskereskedelem kimagasló fejlődésen ment keresztül különösen az utóbbi 10 évben, amikor modern nagy- és kiskereskedelmi áruházláncok, illetve bevásárlóközpontok terjedtek el országszerte. A turizmus szakterületei hasonló fejlődésnek indultak, és a jövőben az ágazat további bővülése várható - ezt alátámasztja az ország gazdaságfejlesztési stratégiájában elfoglalt központi helye. A szolgáltatási ágazat szerepe az ország gazdasági teljesítményében dominánssá vált, de aránya még nem érte el a nyugat-európai szintet, ami térnyerésének további növekedését vetíti előre. Az e területek szakemberei iránti kereslet tehát folyamatosan növekszik, így jól képzett, végzett hallgatóink továbbra is jó elhelyezkedési lehetőségekre számíthatnak szakterületükön. Hallgatóink gyakorlati tapasztalatszerzését szakmai gyakorlati lehetőségek felkínálásával tudjuk elősegíteni, így bankokban, utazási irodáknál, szállodákban, kereskedelmi láncoknál stb. ismerkedhetnek meg választott szakmájuk mindennapi gyakorlatával.

A felvételi jegy összetétele: 80% - négy középiskolai év tanulmányi átlaga

20% - érettségi átlag

- 38 tandíjmentes, 37 tandíjas hely -

 

Bank és pénzügy szak*

A Bank és pénzügy szak indításával bővítjük közgazdasági szakjaink kínálatát az első romániai akkreditált magyar egyetemen. Célunk pénzügyi, banki és biztosítási szakemberek képzése gazdasági szervezetek és intézmények számára korszerű közgazdasági, módszertani és pénzügyi alapismeretek oktatásával, valamint motivált hallgatóink szakosodási lehetőségének biztosításával. A tanmenetben olyan kötelező és választható tárgyak szerepelnek, amelyek megfelelnek a legmagasabb szakmai elvárásoknak, illetve biztosítják a hallgatók korszerű közgazdasági és pénzügyi képzését, hogy versenyképes tudással felvértezett pénzügyi szakemberek váljanak belőlük. Az alapozó tárgyak mellett leginkább a pénzügyi szaktárgyak dominálnak (pénzügyi számvitel, közpénzügyek, vállalati pénzügyek, pénzelmélet, banküzemtan, banki számvitel stb.). A szak elvégzése után hallgatóink pénzügyekre szakosodott közgazdászként számos pénzügyi területen elhelyezkedhetnek, mint gazdasági igazgató, pénzügyi vezető, főkönyvelő, kontroller, bróker, hitelelemző, pénzügyi elemző, banki könyvelő, adóellenőr, biztosítási alkusz stb.

A felvételi jegy összetétele: 60% - négy középiskolai év tanulmányi átlaga

40% - érettségi átlag

- 10 tandíjmentes, 65 tandíjas hely -

*A szakra csak akkor hirdetünk felvételit, ha a felvételi időpontjáig sikerül megszerezni rá a működési engedélyt.

 

Művészeti Kar:

Zenepedagógia

A zenepedagógus-oktatás keretében lehetőség nyílik választható hangszeres, illetve énekes modul-képzésre. Ezek a kiegészítő tanulmányok a zeneirodalom, illetve az ének- és hangszerjáték magasabb szintű elsajátítását teszik lehetővé. A képzés szakmai-művészi ellenőrzése egyéni (szólóest) és csoportos (kamarazene, zenekar) nyilvános fellépések, koncertek során valósul meg. A modult alkotó tantárgycsomag a zenepedagógusi egyetemi diploma mellékleteként kiállított törzskönyvi kivonatban jelenik meg tételesen. Diákjaink opcionális tárgyként választhatják az orgona (egyházzenei) képzést, alternatívaként pedig a jazz-oktatást.

A felvételi jegy összetétele: 50% - zenei képességfelmérés

40% - hangszer- vagy énektudás felmérés

10% - érettségi átlag

- 10 tandíjmentes, 15 tandíjas hely -

Képzőművészet

A Partiumi Keresztény Egyetemen a 2010/2011-es tanévtől akkreditált magyar nyelvű vizuális kommunikációs oktatás folyik. A szak iránti bizalmat olyan pedagógiai stratégia és annak eredményei vívták ki, amelyben a képgrafika típusai mellett a megélhetést biztosító tervezőgrafika médiumainak tanulmányozása és kreatív alkalmazása kapja a legnagyobb hangsúlyt. A hároméves időtartam alatt a hallgatók elsajátítják a grafikai kompozíció nyelvezetének alapjait, betekintést nyernek a reklám vizuális kommunikációs műfajainak

alkotási módszereibe, megismerkedhetnek a mozgáskép grafikai alkalmazásaival, a kortársművészet új képfajtáinak kutatási lehetőségeivel, valamint megszerzik az alkotómunkához elengedhetetlen mesterségbeli gyakorlatot. A képzés által nyújtott ismeretek és készségek lehetővé teszik, hogy ezek a magasan képzett szakemberek képesek legyenek megfelelni a modern kor átalakuló igényeinek a vizuális kommunikáció bármely területén.

A képzőművészet-grafika szakon szerzett képesítés a következő elhelyezkedési lehetőségeket kínálja: reklámügynökségeknél alkalmazott vagy reklámstúdió-vezető, logo- és arculattervező, könyvgrafikus, illusztrátor, operatőr, vágó, televíziónál grafikus, kirakattervező, animációs filmművész, képregénykészítő, homepage-tervező, web designer, képgrafikus, vizuális művész.

A felvételi jegy összetétele: 40% - kreatív gondolkodás teszt, mappa

50% - megfigyelés utáni rajz

10% - érettségi átlag

- 23 tandíjmentes, 12 tandíjas hely -


Elérhetőségeink: Tel./Fax: 0259/418-252, Tel./Fax: 0259/418-244

www.partium.ro

Várunk minden jelentkezőt Románia első akkreditált magyar egyetemén!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: