2007-07-15 23:15:16• hírek • Szatmar.ro

Félvételi a PKE-n

pkek Július 16-án megkezdődött a Partiumi Keresztény Egyetemre való beiratkozások időszaka.
pkeJúlius 16-án megkezdődött a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemre való beiratkozások időszaka. Tizenkét szak áll jövendőbeli hallgatóink rendelkezésére, ahol az idegen nyelvű képzéstől, a menedzsment képzésig, számos szakra lehet jelentkezni.

Ezek egyike a Filozófia Szak, ahol idén is eredményes tanévet zártak. A 2006-2007-es tanév mérlege: két ismertető jellegű nagy sikerű nyilvános előadás, az első díj elnyerése a X. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián, illetve az idén és az elmúlt években végzett hallgatók elismerést érdemlő államvizsga-eredményei, amelynek következtében a szak végleges akkreditációjára július folyamán megkezdődött.

Hogy miért érdemes filozófiát tanulni? Filozófiát tanulni azért is érdemes, hogy képessé váljunk autentikus értelmiségi életet élni. Tehát előítéletektől mentesen közelíteni a problémákhoz és építő jellegű kritikával élni, amennyiben szükség van rá. Természetesen a különböző eszmerendszerek megismerése mellett lehetőség van kulturális ismereteink bővítésére, önismeretünk elmélyítésére és olyan kézségek fejlesztésére is, amelyek megkönnyítik hétköznapjainkat (pl. problematizáló készség, elemzőkészség, kommunikációs készség, vitakészség).  Ezért a filozófiát korosztálytól függetlenül mindenkinek tudjuk ajánlani.

A beiratkozás időszaka: 2007. július 16-21. Eredményhirdetés: 2007. július 25. Bővebb információk: www.partium.ro-n.

 

 

(x) 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: