2019-10-01 10:25:01• hírek • Bajnai Botond

Felújították a mezőteremi játszóteret és a II. világháborús emlékművet is

Amíg még tart a jó idő, igyekszik minden, az idei évre eltervezett beruházást megvalósítani a Mezőteremi Polgármesteri Hivatal. Az elmúlt napokban a községközpont játszóterét és a II. világháborús hősök emlékművét újították fel, de zajlik a vezendi kultúrotthon felújítása is.

Tar Miklós polgármester szerkesztőségünknek elmondta, a beruházások során a Mezőterem központjában található játszótéren kicserélték a játszó eszközök hibás elemeit, illetve lefestették a fa és fém szerkezetű egységeket. Ugyanakkor a játszótér környékén és a parkokban, valamint a II. világháborús hősök műemléke melletti a padokon a léceket cserélték le.

 

 

A világháborús emlékmű teljes felújításon esett át, ennek tatarozásába besegített a megyei múzeum, míg a játszóteret és a köztéri padokat önerőből sikerült rendbe tenni.

 

Eközben tovább folytatódik az egyik legfontosabb vezendi beruházás is: teljes renováláson esik át a helyi kultúrotthon, amely a tervek szerint október végére fog elkészülni.

 

Végül Tar elmondta: sikerült befejezni szintén Vezenden 500 méter megyei út leaszfaltozását, sőt, ha az idő engedi a héten további 900 méter megyei útra kerül aszfaltréteg Mezőteremen is.

 

 

Az idei évre vonatkozó további tervekkel kapcsolatban azt nyilatkozta, lenne még munka, viszont az anyagi keret úgy néz ki nem enged további beruházásokat. „Örülnénk egy további költségvetés kiegészítésnek, mert terveink még lennének bőven, viszont nem futja mindenre az idei büdzséből. Év eleje óta sikerült sok mindent megvalósítanunk, térköveztünk, elkészült Vezend és Pórtelek között a ravatalozó, új térfigyelőkamera-rendszert építettünk ki, stb., viszont a további beruházások kivitelezésére egyelőre nincs keret.” – mutatott rá Tar Miklós polgármester.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: