2013-07-18 16:48:42• hírek • Póti Orsolya

Felújított óvoda és napközi várja a gyerekeket szeptembertől

Elkezdődtek a felújítási munkálatok a Szatmárnémeti Református Gimnáziumhoz tartozó óvodában. A részletekről Szilágyi Noémi, az óvoda vezetője számolt be a Szatmár.ro-nak.

Felújításra szorul a Kinizsi (Ioan Slavici) utcán található több mint száz éves épület, amely a 2012/2013-as tanév elejétől a Református Gimnáziumhoz tartozó óvodának ad otthont. Az ott dolgozó óvónők elmondása szerint az épület már a kezdetektől óvodaként funkcionált, működött benne normál programú és német nyelvű ovi is, tavalytól pedig napközi otthonos, református óvoda.

Az intézmény összesen 85 gyermek - három csoport - befogadására alkalmas, két nagy teremmel, konyhával, illemhellyel, folyosóval, irodahelyiséggel és egy tágas, szépen kialakított udvarral - játszótérrel - rendelkezik tudtuk meg Szilágyi Noémi óvónőtől.

A sokak által Kinizsi Óvodaként ismert ovi nagyon népszerű a szülők, nagyszülők, sőt dédinagyszülők körében, bizonyítja ezt az, hogy az új tanévre való beiratkozás során nagyon hamar beteltek a szabad helyek.

Az óvodaudvart pályázatok révén sikerült felújítani, az EU-szabványoknak megfelelő játszótéri eszközökkel berendezni, azonban az épület szinte teljes korszerűsítésre szorul. A felújításhoz a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal támogatását kérte segítségül az óvoda vezetősége, a hivatal pedig 30.000 lejt ígért a terv megvalósítására.

A következő másfél hónapban az óvoda épületének korszerűsítésén lesz a hangsúly. A munkálatok ugyan már elkezdődtek, de még rengeteg tennivaló van. „Két csoportszobában gyermekbarát parketta készül, amelynek több előnye is van, az egyik az, hogy könnyen fertőtleníthető és tisztítható. Emellett teljes villanyvezeték cserére és teljes belső festésre kerül majd sor, a munka során pedig egyéb megoldásra váró problémák is felmerülhetnek" - magyarázta Szilágyi.

A fűtésrendszer korszerűsítése mellett, eddig részben sikerült megoldani a salétromos falak kezelését és szigetelését, valamint a mennyezet is átalakításra szorult. A munkálatok közben kiderült, hogy a csoportszobák bútorzata elavult, ezért bútorcserére is szükség lesz majd, ehhez a tervhez, azonban még támogatókat keres az intézmény vezetősége.

Az ígéretek szerint a munkálatok augusztus végén lezárulnak, szeptembertől pedig korszerű, barátságos óvodába várják a gyermekeket Orosz Anikó, Szilágyi Noémi és Volosin Szilvia óvónők.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: