2009-11-19 16:00:14• hírek • Szatmár.ro

Felújítják az utat

A Szatmár Megyei Tanács befejezte az „Előkészitő tanulmányok a román-magyar határmenti közlekedési infrastruktúra modernizálására a Horea - Ömböly térségben" című pályázat lebonyolítását, melyet az EURÓPAI UNIÓ támogatott a Phare CBC 2006 Román-magyar Határmenti Együttműködési Program keretén belül.

A pályázat lebonyolításában partner volt a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség, valamint Szaniszló Helyi Tanácsa. A pályázat összértéke 127.500 euró, melyből 114.240 euró az Európai Unió és Románia Kormánya által nyújtott vissza nem térítendő támogatás.

A pályázat lebonyolítása során sikerült elérni annak kitűzött céljait, úgymint javítani a Szatmár megyei, román-magyar határmenti kapcsolatokat a Karulypuszta - Ömböly határ-térség elérhetőségét javító munkálatok előkészítésének megvalósításával. Az előkészítést jelentő műszaki tervezési folyamat az első lépés egy új, határon átnyúló közlekedési út megnyitása felé, melynek megvalósítása Románia Schengen-i csatlakozása esetén lesz időszerű.

A pályázaton belül, ennek megfelelően kidolgozásra kerültek a beruházást előkészítő műszaki terv-dokumentációk, mégpedig a megvalósíthatósági tanulmány, műszaki és megvalósítási terv a 196C jelzésű megyei útra (Piskolt - Reszege - Liget - Karulypuszta - Szaniszló) és a Horea - államhatár közti útra. A páláyzati célok elérése a lebonyolított tevékenységek - közbeszerzési eljárás lefolytatása, műszaki tervezés és a tervek átadása-átvétele, könyvvizsgálat és kommunikációs tevékenység - révén vált lehetségessé.


Ilyen állapotban van a Horea és Ömböly településeket összekötő út
Ilyen állapotban van a Horea és Ömböly településeket összekötő út...


... és a tervek szerint ilyen lesz, ha elkészül.
... és a tervek szerint ilyen lesz, ha elkészül.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: