2009-02-08 11:30:49• hírek • Parajdi Andrea

Felújítják az ambulanciát

Még nincs fedezet arra az országosan készülő kormányprogramra, amely 15 kórház felújítását célozza meg. A Szatmár Megyei Tanács helyi szinten is próbál finanszírozást szerezni az egészségügyi szolgáltatások színvonalának javítására.

Mint ismeretes, a Szatmár Megyei Kórház is részét képezi annak a kormányprogramnak, amelyet országszerte 15 város kórházának felújítására készít az állam. Még kérdéses az, hogy a kormány honnan szerez a projektre támogatást, hiszen az elkészített megvalósíthatósági tanulmány alapján akkora összegre lenne szükség, amennyit egyetlen EU-s finanszírozási program sem biztosít.

Mint megtudtuk a kormány egyéb finanszírozási intézménnyel próbál szerződést kötni, és így hozzájutni a szükséges összegekhez. A Szatmár Megyei Tanács ebből a patthelyzetből, egy helyi szinten elkészített projekt által próbál kikerülni, és mihamarabb megoldani a kórház ambulanciájának a modernizálását, illetve eszközbeszerzését.

A Megyei Tanács februári ülésén belefoglalt egy olyan tételt az idei év költségvetésébe, amely a Kórház számára biztosítja egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítését. Az ambulancia felújítására készülő pályázat összeállításakor a kormány által készített dokumentumokat is figyelembe veszik, így sokkal hatékonyabb modernizálási folyamat valósulhat meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: