2009-02-26 16:31:53• hírek • Ferenczi Noémi

Felújítják az Északi Színház épületét

A színház felújításának megvalósíthatósági tanulmánya már 2005-ben elkészült, azonban anyagi források hiányában abbamaradt a folyamat, most azonban aktualizálták a tanulmányt, tavasszal pedig benyújtják a pályázatot - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Koncz Andrea, a polgármesteri hivatal keretébe működő külföldi pályázatokért felelős iroda vezetője.

A.színház épülete már évek óta rendkívül elhanyagolt állapotban van. Néhány évvel ezelőtt a kakasülőt is le kellett zárni, mivel életveszélyesen meglazultak a tartóelemek. Az Regionális Operacionális Program (POR) keretében most lehetőség nyílik egy jelentős összeget megpályázni a színház felújítására és mindezt csupán 2% önrésszel. A dokumentáció szerint, 2,5 millió euróba kerül majd a műemléképület teljes modernizációja.

A pályázat leadásának nincs megszabott határideje, azonban a külföldi pályázatokért felelős iroda munkatársai már április végén szeretnék leadni a teljes csomagot, melyben több városfejlesztési pályázat dokumentációja bele van foglalva.

„Amennyiben zöld utat kap a pályázat, már ősszel sor kerülhet a szerződéskötésre. A felújítás keretében az épület teljes modernizációja van tervbe véve és talán már jövő tavasztól el is kezdődhetnek a munkálatok. A tervek szerint, megerősítik az épület szerkezetét, felújítják a víz-, gáz-, fűtéshálózatot, az épület közvetlen környékének rendbetételére is jut majd pénz"- magyarázta Koncz Andrea, irodavezető.

A dokumentációt egyhangúlag fogadta el a Városi Tanács.

„Nagy dolognak tartom, hogy végre elkezdődött a színház épületének felújítására szükséges anyagi fedezet előteremtése. Várjuk, hogy a gyakorlatban is elkezdődhessenek a munkálatok"- nyilatkozta a tanácsülést követően Stier Péter, az Északi Színház gazdasági igazgatója.

Az Északi Színház épülete. Ráfér a felújítás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: