2016-03-22 10:17:01• hírek • Szatmár.ro

Felújítják az Érkávást Adyfalvával összekötő utat

A Szatmár Megyei Tanács képviselői hétfőn mentek ki Érkávásra, hogy átadják az útfelújítást végző cégnek a terepet.

A tervek szerint ugyanis négy hónap alatt megújul a meglehetősen rossz állapotban levő 195C jelzésű megyei út, amely a községközpontot köti össze a Adyfalvával. A 7,5 millió lej értékű munkálatokat a Helyi Fejlesztések Országos Programjában (PNDL) kapott támogatásból fedezik. Mint a helyszínen Adrian Stef megyei tanácselnök elmondta: a 6 kilométer hosszú útszakaszt nem csak hogy újraaszfaltozzák, de némileg ki is szélesítik. Emellett felújítják az útszéli árkokat is. Három friss réteg kerül az útra, összesen 18 centiméter aszfalt.

A megyei tanácselnök és a község polgármestere, Ioan Todoran is jelezte: nagyon itt volt már az ideje az útfelújításnak. Nemrég ugyanis újjászületett a Ady Endre szülőháza Adyfalván, így az eddiginél is több turista látogatja meg a költő szülőházát és az ott berendezett múzeumot. A belföldi és külföldi turisták azonban kénytelenek voltak a gödrös, rossz minőségi úton menni, ha meg akarták látogatni a turisztikai központot.

Todoran polgármester szerint nem csak az adyfalvai turizmus fellendítése ügyében fontos az út felújítása: egy kolozsvári cég az út közelében komoly tervekkel készül a föld alatt található termálvíz hasznosítására: meg is vásároltak 6 hektár területet Érkávás és Adyfalva között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: