2018-11-17 09:15:52• hírek • Bede Emőke

Felújítják a határ menti települések rendőrőrseit

Havi gyűlését tartotta pénteken Avasfelsőfaluban a Közrendért Felelős Területi Hatóság (ATOP), melyen a rendőrség, csendőrség és a prefektúra képviselőin túl 12 község polgármestere is jelen volt.

A településeken tapasztalható közbiztonságot illetően a polgármesterek és rendőrtisztek is egyetértettek abban, hogy a térfigyelő kameráknak valóban visszatartó ereje van, ugyanis érezhetően csökkent az utcán elkövetett törvénysértések száma. Épp ezért a gyűlésen arra kérték a vezetőket, igyekezzenek tovább fejleszteni az egyes települések biztonsági rendszerét.
 

Ugyanakkor a polgármesterek több gondra is rávilágítottak a találkozó során. Ezek egyike, hogy az utóbbi időben a zónában megszaporodtak az erdészeti jellegű bűncselekmények, azaz az illegális fakitermelés és fakereskedelem. A felszólalók között volt Vasile Corodan, Vámfalu vezetője is, aki arra való tekintettel, hogy az utóbbi két évben hatalmas mennyiségű fát loptak el a falu erdejéből, a rendőrség támogatását kérte a bűnözők nyakoncsípésében.



Emellett azonban azt is többen sérelmezték, hogy az egyes településeken működő rendőrőrsök hosszú évek óta nem voltak felújítva, illetve a felszerelésük is erősen hiányos. Ezzel kapcsolatban Sorin Stan, a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség vezetője egy igen örvendetes hírről számolt be. Sikerült ugyanis egy határon átnyúló projektre sikeresen pályázni, melynek egyik legfontosabb hozadéka, hogy 10 határ menti rendőrségi épületet is fel fognak újítani. Az Ukrajnával közös határ mentén található rendőrőrsök között ott van a kányaházi, a nagytarnai, a batarcsi, az avasújfalusi és a komorzáni is. Az említett épületek rehabilitálása vélhetően jövő tavasszal kezdődik meg –tájékoztatta az egybegyűlteket Stan rendőrparancsnok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: