2011-09-23 11:32:29• hírek • Kocsis Zoltán

Felújítják a Szabadság tér „külső gyűrűjét”

Már napok óta folyik a munka Szatmárnémeti régi központjában, a Szabadság tér parkjának egy része tavasszal új színben fog pompázni - legalábbis ezt ígérik az felújítást végző Florisal munkatársai.

A közterület-fenntartó vállalat emberei már napok óta ássák a park külső részét, ahová teljesen új növényeket plántálnak majd. Ám nem csak a fű és a virágok lesznek újak, hanem a föld is, hisz felújítás részeként a mintegy kétezer négyzetméteres területen a talajt is kicserélték. Egyes helyeken pedig a szegélyköveket is, hisz több helyütt hiányoztak darabok vagy az idő múlásával ide-oda hajlottak.

Amint azt a munkálatokat végzők elmondták, Dániából és Lengyelországból érkező fűmagot vetnek majd az új földbe. Idén ősszel elültetik azokat a virágokat, amelyek tavasszal virágoznak, ilyen többek között az árvácska, a százszorszép vagy a kankalin. Tavasszal pedig újak veszik át a helyüket.

Amíg a park egyik oldalán az új talajt szórták éppen szét, addig a másik oldalán már a rotációs kapa is üzembe van helyezve. Hogy mikor ér véget, az az időjárás függvénye is, ám egyelőre erre nem lehet panasz. Remélhetőleg tavasszal az új virágokra sem.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: