2009-08-05 15:06:15• hírek • Ferenczi Noémi

Felújítják a Slavici Főgimnáziumot

Pozitív elbírálásban részesült Szatmárnémeti önkormányzatának a Ioan Slavici Főgimnázium felújítására benyújtott pályázata.

A pozitív elbírálásról szóló tájékoztatást szerdán kapta meg az önkormányzat. A projekt keretében a főgimnázium épületének rehabilitációját illetve modernizációját szeretnék megvalósítani. Jelenleg már az előszerződés megkötésére is sor került, így szinte biztosra vehető, hogy az Unió kiutalja a közel 11 millió lejnyi támogatást.

A projekt összértéke 13 634 497,09 lej, melyből 10 978 306,33 vissza nem térítendő támogatás.

A rehabilitáció illetve modernizáció keretében az A és B épület valamint a sportterem teljes felújítását fogják elvégezni. Mivel az elmúlt évek során nem fordítottak nagyobb összeget az informatikai felszerelések és egyéb kabinetek felszereléseinek korszerűsítésére, a projekt keretében új készülékekkel szerelik fel a multimédia, az idegennyelv, a két informatika kabinet illetve oktatási segédeszközöket fognak vásárolni.

Az önkormányzat, egyébként, még néhány iskola épületének felújítására szeretne támogatáshoz jutni. A Pop Aurel Művészeti Iskola, az Avram Iancu, Ion Creanga és Balcescu-Petőfi általános iskolák épületeinek, valamint a Sportlíceum bentlakásának felújítására pályáznak. A kiválasztott tanintézményekben évek óta nem végeztek felújításokat.


Teljesen  megújul majd a főgimnázium épülete
Teljesen  megújul majd a főgimnázium épülete


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: