2017-08-18 15:38:19• hírek • Szatmár.ro

Felújítják a Ruha István átjárót - a Pannónia tulajdonosa fizeti, ha akarja, ha nem

Felszólította a polgármesteri hivatal a Pannónia Szálló épületének tulajdonosát az átjáró rendbehozására. Az nem válaszolt, de így is felújítják a Ruha István átjárót.

Sürgősségi javításokra szólította fel néhány héttel ezelőtt Szatmárnémeti polgármesteri hivatala a Pannónia Szálló (Dacia hotel) tulajdonosát - ugyanis hozzájuk tartozik a Ruha István átjáró, ők is tették tönkre ezt az évekkel ezelőtt megkezdett, majd hirtelen abbamaradt felújítás során.

Mivel az épület tulajdonosa nem válaszolt a felszólításra, a városházán úgy döntöttek, hogy a költségvetésből fizetve elvégeztetik a felújítást, ám annak költségét a hotel telekkönyvére terhelik - ezen keresztül pedig vissza lehet majd szerezni az elköltött pénzt. Azért lehet ezt ilyen módon megoldani, mert az átjáró gyakorlatilag közterület, ha annak falai jogilag a szállodához tartoznak is.

A felújítás még az idei év során megtörténik, az őszi hónapokban fognak dolgozni az ezzel megbízottak. Visszaépítik, teljessé teszik a boltíveket és kicserélik a kövezést is az átjáró teljes szakaszán, a régi főtértől a Rákóczi-szoborig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: