2017-03-10 13:55:15• hírek • Szatmár.ro

A Széchenyi társulat tánczmulatsággal avatja a Kossuth-kertet

A mulatság találkozója lesz a megyei és városi intelligens közönségnek - hír 1899-ből.

A Széchenyi társulat nyári tánczmulatságának előkészitésére kiküldött bizottság f. hu 1-jén d. u. 3 órakor a városház nagytanácstermében értekezletet tartott. Megállapitotta a mulatság tervezetét nagy körvonalakban. A mulatság az akkorra már rendezett Kossuth-kertben lesz, s ez lesz annak mintegy a felavatása. Időpontul aug. 20-ika szt. István napja lett kitüzve. Délután lesz biczikli, lawn tennys verseny stb. Este közvacsora, bazár.

Összesen 12 asztal terittetik, és egy sör- és bormérés, 1 kávéház, 1 szivar-tőzsde és 1 czukrászda, melyet egyenlően fognak a megyei és városi hölgyek, mint asztalfőnöknők között szétosztani.

A mulatság találkozója lesz a megyei és városi intelligens közönségnek s hisszük, hogy fényesen fog sikerülni. Az értekezlet egy szűkebb körü bizottságot küldött ki a mulatság rendezési munkálatainak végzésére, melynek tagjai a megyéből: Nagy László alispán, Balázsy József és Szuhányi Ödön, a városból Herman Mihály, Jaskovits Ferencz és az eszme felvetője Majos Károly. Olyan nevek, a melyek előre biztositják úgy az erkölcsi, mint az anyagi sikert.

(Szatmár-Németi Társadalmi és Szépirodalmi Hetilap, 1899., márczius 7)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: