2017-05-08 14:11:24• hírek • Szatmár.ro

Felújítják a Kossuth-kertet – közmeghallgatást tartottak a témában

Hatalmas játszótér, nagyobb tó, felújított zöldövezet, elkerített kutyasétáltató hely is szerepel az előzetes tervekben.

A Kossuth-kert felújításának projektje előkészítési fázisban van, ezzel kapcsolatban pedig közmeghallgatást tartottak Szatmárnémeti polgármesteri hivatalának gyűléstermében. Ezen csak néhány érdeklődő vett részt, fenntartások a projekt kapcsán nem hangzottak el. Az eseményen Florin Criste, a polgármesteri hivatal munkatársa röviden bemutatta a tervbe vett felújítás részleteit is.

A park sétányait felújítanák, illetve visszaállítanák a XX. század elején létező sétány-hálózatot. Futópályát hoznának létre, amelyen gyakorlatilag körbe lehetne kocogni a Kossuth-kertet. Automatikus locsolórendszert üzemelnének be, amely nem csak a különleges növényzetet, hanem a kialakítandó gyepszőnyeget is ellátná friss vízzel. Átalakítanák a tavat: méreteit növelnék, a XX. század elején levőhöz hasonlóvá tennék, úgy, hogy nyáron csónakázásra, télen korcsolyapálya létrehozására legyen alkalmas.

A dombon, ahol a rendezvények alkalmával színpadot állítanak, nyári színpadot hoznának létre. Kicserélnék a zöldövezet padjait, a közvilágítási rendszert, térfigyelő kamerák figyelnék a területet. Megszűnne az egykori közfürdő szomszédságában található illemhely – ilyet másfelé építenének. Újra cserélnék a Kossuth-kertet övező kerítést is.

A zöldövezet területén található játszóteret felszámolnák – viszont egy sokkal nagyobbat hoznának létre a Kossuth-kert szomszédságában, az egykori vízmű területén. Ugyanitt egy kalandparkot és egy skateparkot is kialakítanának. Ezt a részt is vadonatúj kerítés venné körül. Ehhez a területhez kapcsolhatóan egy 35 autó befogadására alkalmas parkoló is nyílna, az egykori szivattyúház pedig a pihenőövezettel foglalkozó személyzet központja lehetne.

Az egykori vízmű helyén egy elkerített kutyafuttató is lenne, ám a közmeghallgatáson részt vevő Németi Sándor, a Kutyás Gazdik Egyesülete nevében azt kérte, hogy ezt a Kossuth-kert területén, a főbejárathoz képest a jobb oldali részen, a sétány és a kerítés között különítsék el. Itt a kutyatartók játszhatnának kedvenceikkel úgy, hogy közben másokat nem zavarnak. Ez a megfontolandó javaslatok közzé került.

A felújítással kapcsolatban egyéb, pontosabb részletek a polgármesteri hivatal oldalára feltöltött, ide kattintva elérhető dokumentumban olvashatók el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: