2013-03-07 17:43:24• hírek • Kocsis Zoltán

Felújítják a Kossuth-kertben található kéményt – helikopterrel

Kis városunkban szokatlan látványban lehetett része azoknak, akik szerda délután 16.45 körül valamilyen magasabb pontról az eget pásztázták éppen. Egy helikopter egy adott pillanatban elmerült a fák lombjai között - majd valamivel később egy negyed kör alakú valamit emelt ki.

Amint aztán a szemtanúknak és a Facebook közösségi portálnak köszönhetően kiderült, hogy a helikopterről lelógó szerkezetből egy alak lábbal lerúgdosott néhány téglát a Kossuth-kertben található kémény tetejéről.

Nem elégedvén meg a puszta tényközléssel, szerettük volna megtudni, hogy mi is zajlik a kémény körül, minek tudható be ez az extrém cselekedet. Dorel Coica polgármestert és Marcela Papici alpolgármestert hiába keresvén végül Dan Babut városmenedzser elmondta, hogy a kéményt nem lerombolják, amint azt a közösségi oldalon sokan hitték, hanem felújítják.

Amikor a Környezetvédelmi Ügynökség és a polgármesteri hivatal néhány évvel ezelőtt megnyerte az egykori közfürdő épületének rehabilitálásáról szóló pályázatot, akkor abban szerepelt a kémény felújítása is. Az elképzelések szerint erre egy webkamerát szereltek volna, amellyel meg tudták volna figyelni az ott élő madarak viselkedését. Mivel azonban a kéményben gombákat fedeztek fel, amelyek veszélyeztették annak állagát, a pénzt a gombák kiirtására fordították.

Az előző városvezetés elkülönítette a kémény felújítására szükséges összeget, ám végül azt máshová kellett átcsoportosítania. Most viszont végre hozzáfogtak a rehabilitálásához - a külföldön tartózkodó Babut azonban fejből nem tudta megmondani, hogy mennyibe is kerül ez a művelet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: