2012-05-16 13:21:06• hírek • Kocsis Zoltán

Felújítják a Ion Creanga Általános Iskolát

Komoly felújítás előtt áll a Ion Creanga Általános Iskola, jelentette be Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere a szerdán megtartott sajtótájékoztatóján.

„Egy örömhírről kell beszámolnom: a Ion Creanga Általános Iskola felújításáról szóló pályázatunk megkapja az Európai Unió támogatását. Erről tegnap (kedden, szerk.) értesített a Észak-Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség", mondta Ilyés. A polgármester hozzátette, hogy további három hasonló projektje van a polgármesteri hivatalnak, amelyek reményei szerint szintén megkapják a támogatást.

A pályázat megnyerésével lehetőség nyílik az iskola hőszigetelésének modernizálására. Az épületet leszigetelik, a fűtés- és elektromos hálózatot modernizálják, a fa burkolatokat kicserélik. „Célunk, hogy növeljük a gyerekek és a pedagógusok komfortérzetét, mindezzel ráadásul csökkenteni tudjuk adminisztratív kiadásainkat", magyarázta Ilyés.

A pályázat azonban nem csak az ingatlan, de az oktatási felszerelések modernizálását is megcélozza. Ennek kereteiben új felszerelésekkel, berendezésekkel látják el a multimédiatermet, a biológia-, fizika, kémia- és földrajz labort, továbbá különböző oktatási softokat vásárolnak majd.

A modernizálás teljes költsége 2,08 millió lej. Ebből 35.020 lej Szatmárnémeti városának önrésze, a többit az Európai Unió bocsátja rendelkezésre a „Köz-, szak- és egyetemi oktatás Infrastruktúrájának rehabilitálása, modernizálása és fejlesztése program" keretein belül.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: