2016-04-06 16:42:40• hírek • Szatmár.ro

Felújítják a C-épületet

2017. szeptemberére fog befejeződni a német nyelvű líceum udvarán található épület felújítása.

Szerda délben adták át az építési területet a polgármesteri hivatal munkatársai a cégnek, amely a Johann Ettinger Német Nyelvű Líceum udvarán található, jó ideje elhagyott, leromlott állapotban levő épület felújítását végzi majd. Az iskolába járók által csak C-épületként emlegetett többszintes építménynek nincs egyetlen ép ablaka sem, Reiz Maria igazgatónő szerint az iskola 1998-as indulása óta használaton kívüli az építmény. Az évek folyamán már szóba került, hogy az építményben ANL-lakásokat alakítanak ki, a legújabb verzió pedig az új iskolaépület létrehozása.

Ez a munka veszi kezdetét a napokban, a Helyi Fejlesztési Programban finanszírozást kapott felújítás értéke 3,67 millió lej. Az épületet kívül-belül felújítják, benne 15 osztályt fognak kialakítani. Ide járnak majd a „kicsik”, az előkészítősöktől kezdődően a negyedikesekig bezárólag.

Jelen pillanatban a Johann Ettinger Német Nyelvű Líceumba 887 diák jár, főleg az elemi osztályokban vannak sokan, hiszen évfolyamonként 3-4 osztály is indul. A stratégia szerint a sok indulóból viszont csak kevesen érettségiznek majd az iskolában, hiszen a középiskolás osztályokból évfolyamonként 2 van és lesz, így csak az igazán jól teljesítő diákok kerülnek be ezekbe.

Visszatérve a felújításhoz: technikai szempontból minden osztály a modern korok elvárásainak fog megfelelni: mindegyikbe projektor és okostábla kerül. Az elemisek - ha minden a tervek szerint halad - a 2017-ben kezdődő iskolai évben vehetik majd birtokba az új iskolaépületet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: