2019-02-06 16:53:57• hírek • Bede Emőke

Felújítják Szatmár megye egyik legnagyobb teherforgalmat lebonyolító útszakaszát

A nehézgépjármű-forgalom által érintett Szatmár megyei útszakaszok egyik legforgalmasabbja kerül végre felújításra –osztotta meg a megyei tanács sajtóosztálya.

A megyei tanács vezetősége szerdán találkozott a kivitelezést végző cégek képviselőivel, hogy hivatalosan is átadják nekik a leendő munkaterületet, mely a 194C jelzésű megyei útnak a 194A úttal történő kereszteződésétől a 19-es jelzésű országúttal történő találkozásáig tart, azaz a sokak által csak Tetvesként ismert útszakaszt. A főbb útfelületi javítások egy kb. 3,4 kilométernyi szakaszon fognak zajlani, viszont a projekt tartalmazza a vízelvezető csatornák, kibetonozott árkok és az ezek felett átívelő hidak megvalósítását is.


A tavaly decemberben aláírt szerződés szerint a projekt összköltségvetése 3,3 millió lej, melynek egy részét az Országos Helyi Fejlesztési Program II. biztosítja, másik részét pedig saját kasszájából fizeti a Szatmár Megyei Tanács. Az ütemterv szerint a kivitelezőknek három hónap alatt kell a terveket elkészíteni, a munkálatok elvégzésére pedig fél év áll a rendelkezésükre.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: