2009-03-24 11:23:34• hírek • Parajdi Andrea

Felújításra gyűjtenek

Wolfenbüttelbe utaztak Ilyés Gyula polgármester és Kereskényi Gábor alpolgármester, hogy részt vegyenek németországi testvérvárosunk jótékonysági estjén.

A városvezetők csütörtökig tartozkódnak Szatmárnémeti testvérvárosában, ahol a Trinitatis lutheránus templom felújítására szerveznek jótékonysági estet. A barokk stílusban tervezett templomot, Németország legjelentősebb építményei között tartják számon. A templom 1719-ben készült el, Hermann Korb építészmérnök tervei alapján.

Szatmárnémeti is megpróbál hozzájárulni az esemény sikeréhez, ezért Franz Lamprecht vezénylésével, a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia zenekara is koncertet ad, március 24-én, este. Az előadáson Dr. Fátyol Rudolf hegedűművész szólistaként lép fel, többek között Mozart, Brahms, Léhár és Dvorák műveit adják elő a német közönségnek.

Ilyés Gyula polgármester és Kereskényi Gábor alpolgármester látogatásuk során a jótékonysági est mellett Wolfenbüttel városi tanácsának ülésén is részt vesznek, valamint egy helyi kórházat is bemutatnak nekik.

A Wolfenbütteli Trinitas Templom felújítására gyűjtenek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: