2013-08-01 15:28:02• hírek • Póti Orsolya

Felújítási munkálatok zajlanak a Kölcseyben

A konyha és az étkezde falainak vizesedését tapasztalta a Kölcsey Ferenc Főgimnázium iskolai közössége, ezért a tanintézmény vezetősége kérvényt nyújtott be a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalhoz a probléma felderítése és megoldása végett.

A műszeres bemérések következtében kiderült, hogy több ponton is csőtörés, meghibásodás történt, így elkerülhetetlen a teljes vízvezetékrendszer cseréje. A munkálatok finanszírozására eddig 9000 lejt ígért a Polgármesteri Hivatal - tudtuk meg Pataki Enikőtől, a főgimnázium vezetőjétől.

Az érettségi vizsgák lejártáig kizárólag az udvaron végezhetett felújítási munkálatokat az iskola vezetősége, a vízvezeték korszerűsítéséhez pedig nemrég láttak hozzá a szakemberek. A vezeték cseréje mellett felújításra szorulnak a konyha, az étkezde és a tanítók szobájának falai, valamint hamarosan az előkészítő osztályteremben is munkálatok zajlanak.

A tervek szerint idén nyáron költöztetik át a kémia laboratóriumot egy másik épületszárnyba, ugyanis a jelenlegiben nincs bevezetve a gáz, arra pedig szükség van a különféle kísérletekhez. A laboratóriumot egy olyan épületrészbe kell költöztessék, ahol nem okoz fennakadást a gáz és a víz bevezetése.

A Kölcsey Szülői Bál során begyűlt összegből sikerült befüvesíteni a régi teniszpálya területét, ahol a legkisebbek számára egy kosárlabdapályát is kialakítottak.

A következő egy hónapban munkálatokra kerül sor a Kölcsey Bentlakásban és az óvodában is. A bentlakásba a lányok lakrésze - azaz tíz hálószoba - vár kifestésre, valamint mint minden évben, idén is felfrissítik a konyha és az éléskamara falait. Az óvodában idén nyáron az ablakok felújítására fektetik a hangsúlyt - mindezt önerőből oldja meg a tanintézmény vezetősége.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: