2011-06-21 17:12:48• hírek • Szatmar.ro

Válaszolt a polgármester: lebonthatják a Soarelui garázsait

Lakossági fórum rovatunkat azzal a céllal indítottuk, hogy megteremtsük kedves olvasóinknak azt a lehetőséget, hogy portálunkon keresztül feltehessék egy-egy adott témával kapcsolatos kérdéseiket Ilyés Gyula polgármesternek. Első alkalommal a tizenhatos lakónegyed fejlesztésére kértünk javaslatokat, második ízben az illegális garázsok problematikáját próbáltuk körbejárni. Mivel azonban a hozzászólások szélesebb kört öleltek fel, mint az az illegális garázsokét, így a válaszok is szerteágazóbbak voltak.

Noname és Márk olvasóink több helyütt épült garázsok lebontására biztatta a polgármesteri hivatalt, amivel kapcsolatban Ilyés elmondta: a garázsokat csak akkor érdemes lebontani, ha ott azonnal felújítási munkálatokba tudnak fognak. „Jelenleg azonban kifogytunk a pénzből, több, az idei évre tervezett munkát nem tudunk megkezdeni. Ezért az eldugottabb helyen álló garázsok egyelőre haladékot kaptak", mondta.

Ez alól talán csak a Soarelui negyedben álló garázsok képezik a kivételt. „Még nem merem kijelenteni, de úgy néz ki, hogy hozzájutunk némi összeghez és akkor a Soarelui negyedben is rendet tudunk tenni egy kicsit", mondta a polgármester.

A város első embere elmondta, hogy anyagi források híján a 16-os lakónegyedben sem tudnak minden munkálatot befejezni. Ami viszont biztos, hogy a Capricornului utcai parkolóba valamint a Brandusa-parkban idén hozzáfognak egy-egy játszótér megépítéséhez. Napokon belül megtörténik a Szatmárnémetit Fehérgyarmattal összekötő bicikliút kivitelezési licitjének az eredményhirdetése. Ez azt jelenti, hogy a Szamos bal partján lévő töltésen már idén megkezdődnek a munkálatok, akárcsak a jobb parton, ám ott csak a víztisztító állomásig terjed majd az út.

Szintén még idén hozzáfognak a Szamos part tizenhatos lakónegyedbeli szakaszának a modernizálásához, amely majd lehetővé teszi a szabadidő tartalmas eltöltését, ám „abban a lakóknak idén még sok örömük nem lesz, csak majd jövő tavasszal".


Ilyés Gyula a szatmar.ro olvasóinak kinyomtatott hozzászólásait  tanulmányozza
Ilyés Gyula a szatmar.ro olvasóinak kinyomtatott hozzászólásait  tanulmányozza


„Örülök, hogy viszonylag kevés pénzből legalább a főbb utcákat fel tudtuk újítani a 16-osban, valamint hat új parkolót létre tudtunk hozni", mondta a polgármester, aki hozzátette: jövő héten bemutatja a Közlekedésbiztonsági Bizottságnak a negyed egyes részeit érintő elképzeléseit a parkolás betiltását illetően.

A város első embere ugyanakkor messzemenőkig nem ért egyet Tibi nevű olvasónk hozzászólásával, mely szerint a megyeszékhely rosszul áll zöldövezetek terén. „Ki merem jelenti, hogy Szatmárnémeti országos viszonylatban az elsők között van mind a zöldövezetek mennyisége, mind azok állapota tekintetében. Talán dicsekvésnek hangzik, de Nagybányáról és Brassóról is jártak már nálunk szakemberek, hogy tapasztalatokat szerezzenek ezen a téren. Más ügyben mi is megyünk tanulni, ám a zöld övezetek terén kifejezetten jó hírünk van. Persze, ha nagyon akarunk, hibákat mindenben, úgy ebben is találhatunk, de nem az egyedi eseteket, hanem az átlagot kell nézni", mondta Ilyés. Aki a témával kapcsolatban megjegyezte, hogy a Prahovei utca zöldövezesítéséhez is nemsokára hozzáfognak.

Az állandó témaként felmerülő kazánházakkal kapcsolatban Ilyés arról tájékoztatta olvasóinkat, hogy a Dariu Pop iskola mellettit sportteremmé alakítják át, míg a legnagyobb gondot jelentő CT1-es monstrumot, más befektető nem lévén, a polgármesteri hivatal saját pénzén parkolóházzá alakítja át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: