2019-07-25 10:28:06• hírek • Nagy Tímea

Felújítás több épületben: Nem süvít többé keresztül a szél a Hám János Líceum ablakain

Többek között festésre és nyílászáró cserére kerül sor a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban a szeptemberi tanévkezdés előtt.

Az Széchenyi utcai iskola homlokzata változóban: a megszokott, sárga keretes ablakokat zöld színű, korszerű változatra cserélik. Néhány ajtót is modernebbre váltanak, főként a régi, megrongálódott darabokat, többek között a tornaterem ajtaját. Ez az idei vakáció legnagyobb munkálata, melyet a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Püspökségének költségvetéséből fedeznek.

 

Emellett jó néhány helyiséget kifestenek az épületegyüttesben. A lici tornatermet, az óvoda két lépcsőházát, a két kiscsoport termeit, az előkészítő osztály két termét, valamint a konviktus mosdóit és mintegy 20 szobáját színezik újra – ezt a középiskola saját költségén kivitelezi a karbantartó munkatársak segítségével. A festék már megvan, a munkálatokhoz hozzáláttak.

 

 

A szakiskolai épület felújítása és felszerelése két turnusban zajlott, melyet Magyarország kormányának támogatásával vittek véghez. A második ciklusban két új termet alakítottak ki, továbbá a díszterem is új köntöst kapott. Az elmúlt tanév során a korszerű sportudvart is használatba vették a diákok. Eszközvásárlásra is kapott segítséget az intézmény. Asztalokat és székeket vásároltak a tantermekbe, ülő alkalmatosságokat a díszterembe és laptopot, illetve videóprojektort szereltek be minden szakiskolai terembe – mesélte Ádámkó István igazgató szerkesztőségünk számára.

 

A Hám János Líceum A osztályú műemlék jellegű épületéhez az elmúlt években egy minden igényt kielégítő, új szárnyat építettek, ebben három szaktantermet rendeztek be. Az átadásra 2017 októberében került sor. Ezzel egy időben a szakoktatási részleg felújítása és átadása is megtörtént. 2018-ban milliós magyarországi, magántőkés támogatásból bővítették a laborokat, így biztosítva 21. századi körülményeket a munkaközösség és a diákság számára.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: