2017-06-27 08:51:40• hírek • Szatmár.ro

Felújítanák a Pusztadaróc-Szárazberek-Gombáspuszta utat

Jó úton halad a Szatmár Megyei Kórház konyháinak felújítása.

A Szatmár Megyei Tanács legutóbbi ülésén a tanácsosok döntöttek a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér számára létrehozott garancia-alap létrehozásáról, amelynek fontos szerepe van egy hitel felvételében, amelyből a régóta tartó modernizálási-bővítési munkálatokat lezárhatják.

A megye költségvetésének módosításával járt ennek az alapnak a létrehozása, mint ahogy a Szatmár Megyei Kórház támogatása is. Ott ugyanis felújítanák a konyhát. Az ügy azonban nem ennyire egyszerű. A kórház új épületének konyhájában jelenleg egy cég főz a betegeknek. A terv az, hogy felújítják a konyhát a „régi” kórházban, amely mindkét épületet ellátja majd étellel, addig pedig az új épületben található konyhát modernizálják teljesen. A főzést pedig a megyei kórház által alkalmazott szakácsok és kukták veszik át. Az egészségügyi központ esetében viszont távolról sem egyszerű az étkezések biztosítása: ebédre például 38 féle menüt kell készíteni a különböző betegségekben szenvedőknek.

Egy apró hiba kijavítását is megszavazták a tanácsosok: a gyermekvédelmi igazgatóság egyik épületét rossz címre telekkönyvezték. A házszámmal volt a baj, ám a határozat elfogadásával ez is megoldódik.

Több határozati pontban is szó volt a Pusztadaróc-Szárazberek-Gombáspuszta út korszerűsítéséről. A nagyjából 25 kilométeres út felújítására a megyei tanács a Regionális Operatív Programból szeretne forrásokhoz jutni. Ez az út azért is lehet nagyon fontos, mert az útvonalhoz közel belátható időn belül egy magyarországi időszakos átkelő állandó határátkelővé alakulhat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: