2011-10-03 14:54:34• hírek • Balog Anita

Felügyelet nélkül hagyott gyerekek balesetei

A hétvége folyamán több gyermek is a sürgősségire került.

A hétvége folyamán összesen 377 személyt láttak el a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban, a legkirívóbb esetek főszereplői pedig gyermekek voltak. A szülői felügyelet nélkül játszó gyerekeket mintha követte volna a balszerencse az elmúlt napokban.

Három gyermek azért került a sürgősségire, mert mérgező anyagok kerültek a szervezetükbe: egy 11 hónapos gyerek az Ariel-mosóporból evett, egy két éves gyermek Peritol nevű gyógyszert nyelt le nagyobb mennyiségben, egy 2,5 éves gyermek pedig klórt ivott. Mindhárom gyermeket ellátták a sürgősségi orvosai, közülük a legkisebbet - a szakemberek javaslata ellenére - szülei hazavitték, a másik két gyerek megfigyelés miatt a kórházban maradt.

Egy 9 éves fiút horgászat közben érte baleset: egy horog akadt a tenyerébe, ezt a sürgősségen természetesen könnyen eltávolították.

A legrosszabbul október elsején este egy 11 éves, nagykárolyi gyermek járt. Ő játék közben eddig ismeretlen körülmények között egy magas pontról esett le, ám a szülei nem tudták megmondani, hogy milyen körülmények között történt a baleset, illetve azt sem, hogy milyen magasról eshetett le a gyermekük. Az ő állapota annyira súlyos, hogy átszállították Kolozsvárra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: