2019-07-26 09:36:53• hírek • Nagy Tímea

Feltúrták a járdát a Zárda templom épületegyüttese körül

Megint felszedték a járdát a Kazinczy utca egy szakaszán, a gyalogosok a másik oldalra kényszerülnek.

A Zárda épületének bal szárnya is szépen alakul, a homlokzattal szinte már teljesen elkészült a kivitelező. Folyamatosan dolgoznak az épületen az első naptól kezdve. Július közepére megszűnt pár napra a járda elkerítése is és véget vetettek az útszűkítésnek, mire ismét járhatatlanná vált a tömb előtti flaszter.

 

A polgármesteri hivatal járdakörszerűsítési programjában júliusban pont a Zárda utcán és a Vörösmarty utcán dolgoznak a munkagépek. Jó időszak ez arra, hogy a teljes egészében megújuló Kazinczy utcai épületegyüttes előtt is rendbe tegyék a gyalogosoknak szánt sávot.

 

A templom előtti szakaszon már csak két fa maradt épen. Másik két fának a gyökere és törzsének alsó része feküdt a felásott részen. Vélhetően útban voltak. Fák számára szabadon hagyott négyzeteket eddig is hagytak a Kazinczy utcában, a fásítási kísérletek azonban többnyire kudarcba fulladtak az arra járó jóakarók miatt. A fácskákat reggelre megcsonkították vagy ketté törték ismeretlen tettesek az éj leple alatt. A most zajló újításkor, mint a képeken is látszik, megint hagytak helyet újabb fásszárúak számára. Reméljük, ezek szerencsével járnak.

 

A Zárda bal szárnyát az elmúlt csaknem húsz év alatt senki sem tatarozta. 2018 januárjában már tudósítottunk afelől, hogy a püspökség tervbe vette a beruházást, de mint minden jóra, erre is várnunk kellett. A 2019-es év azonban a változások éve! Már január első heteiben hozzáláttak a nagymértékben degradálódott épület külső és belső felújításához. Előzetes információink alapján az épületrészben modern egészségügyi intézmény kap majd helyet, diagnosztikai és terápiás központot rendeznek be a korszerűsített létesítményben.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: