2009-04-24 15:29:36• hírek • Szatmar.ro

Felturbózott Force India

Az ázsiai csapat már Bahreinben használhatja a duplafedeles fenéklemezt.

A tavaly pontot sem szerző Force India csapata úgy tűnik, egyelőre lekörözte a konkurenciát, legalábbis erre utal az a tény, hogy elsőként ők fejlesztették ki az oly sokat vitatott és dicsért duplafedeles diffúzorokat. Persze, az alkatrészt elsőként alkalmazó Brawn, Williams és Toyota után.

Pontosabban, ők az elsők, akik mindkét pilótájuknak megteremtették a lehetőséget, hogy ezeket használják, lévén, hogy Fernando Alonso már Kínában ilyen fenéklemezt alkalmazott. Érdekes sztori is kapcsolódik ehhez, ugyanis az alkatrész olyan későn készült el a Renault enstone-i gyárában, hogy csak Briatore magángépével tudták azt eljuttatni a versenynek otthont adó Sanghajba.

 

A motorsport-aktuell.com című német internetes szaklap szerint a Force India autói esetében komolyabb különbséget eredményez majd az új diffúzor, mint amilyen Alonso esetében tapasztalható volt, mivel Vijay Mallya csapatának versenygépei aerodinamikai szempontból a legkevésbé kidolgozottak. Éppen ez az, ami miatt a Ferrari és McLaren olyan sokat bajlódik az alkatrésszel.

Szintén hatalmas előny narancs-fehér-zöld autóknak, hogy a Mercedestől kapott kapcsolószekrényei sokkal kisebbek, így nem akadályozzák a fenéklemez felszerelését, ellentétben Piquet Renault-jával.Felturbózott Force India

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: