2013-07-29 22:51:05• hírek • Kocsis Zoltán

Féltucat helyiséget kapott a megyei kórház

Szokatlanul kevés, alig tizenegy pont szerepelt a Szatmár Megyei Tanács (MT) júliusi rendes havi ülésén hétfőn. Az ülés elején Adrian Stef elnök bejelentette, egyet kivesz, hármat pedig hozzátesz - így végül a tanácsosok 13 pontról döntöttek.

Ezek közül az egyik legjelentősebb a betöltetlen állások megszüntetéséről szóló 77/2013-as kormányrendelet előírásait életbe léptető és jóváhagyó két pont volt. Stef nyilatkozata szerint egyetlen betöltött állás sem szűnik meg, azaz senki sem kerül utcára, csak 19, amúgy is üres tisztség lett az enyészeté.

Egy másik határozat szerint a Megyei Kórház megkap összesen hat darab, a Zenit és a Trotusului utcán található helyiséget. Ezek összértéke eléri a 261,9 ezer lejt. Egy korábbi törvény szerint a megyei tanácsnak el kellett adnia ingatlanjai jó részét - ám a szóban forgó helyiségeknek több meghirdetés után sem akadt gazdája. Itt korábban magánrendelők működtek, ezentúl a megyei kórháza hasznosítja őket - vállalva persze, hogy karban tartja a helyiségeket és fedezi a folyó költségeket.

Egy másik határozat szerint a testület áldását adja, hogy Ákos, Beregszó, Borválaszút és Bogdánd csatlakozzon az Apaserv ivóvíz-és kanalizálás rendszer bővítési programjának.

A legutolsó ülésen a grémium már jóváhagyta, hogy az MT hozzájárul a Szatmár Megyei Múzeum és a Szatmár Megyei Kórház két uniós projektjének támogatásához. A hitel megszavazása után az MT most vállalja, hogy gond esetén kezeskedik a két intézményért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: