2009-02-10 17:03:57• hírek • Parajdi Andrea

Feltörték a Transurban jegyautomatáját

Két hónap alatt két jegyautomatáját is tönkre tették a Transurban Közszállításért Felelős Vállalatnak. Az elvitt összeg nem jelentős, azonban a készülékek megjavítása komoly pénzeket igényel - állítja Simon József, a Transurban igazgatója.

A.Transurban összesen tíz jegyautomatát helyezett el a város forgalmasabb terein, azonban ezek közül kettő már vandálok kezére került. Kedden hajnalban feszítővassal tulajdonították el az István téren, a Régi Kórháznál elhelyezett jegykiadó készülékben lévő pénzösszeget, összesen 40 lejt. A rendőrség még keresi a tetteseket.

- A valódi kárt számunkra a használhatatlanná vált jegyautomata jelenti, hiszen ezt mihamarabb pótolni kell. A tönkretett készülék megjavíttatásához körülbelül 1500 lejre lesz szükség - mondja Simon József igazgató.

Mindössze két hónapja történt a Kispiacnál elhelyezett készülék feltörése is, amelyet azóta megjavíttatott a Transurban, s amely azonban nem kerülhet vissza régi helyére, ugyanis a Kórház környékén nagyobb szükség van rá. Simon József mint mondja, mind a tíz jegyautomatára nagy szükség lenne, hiszen jóval kifizetődőbb, mint a jegyárusító bódék működtetése.

- Jelenleg hét jegyeladó fülkét üzemeltetünk, ahol biztosítani kell az alkalmazottak bérezését. A jegyautomaták pénzügyi szempontból is nagy segítséget nyújtanak, ezért fontos számunkra, hogy mind a tíz működhessen - magyarázza az igazgató.

Mint ismeretes a Transurban kiadásai az elmúlt időszakban nagyban megnövekedtek, s emellett a megyei útvonalakon elveszített járatok is jövedelemkiesést eredményeztek a vállalatnak. -Az elkövetkezendő hónapokban át fogjuk gondolni, hol lehetne ritkítani a járatokat, ugyanis érzékelhető, hogy az elmúlt időszakban sokkal kevesebben vették igénybe a szolgáltatásainkat - magyarázza Simon.

Két hónap alatt, két jegyautomatáját is tönkre tették a Transurban Közszállításért Felelős Vállalatnak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: